Mazaní tolstolobici oklamali v Tesku zákazníky

  • 35
Skoro to vypadá, že tolstolobici našli způsob, jak si prodloužit život. V ostravském Tesku zákazníci nedávno nevěřícně sledovali tyto ryby, které v prodejním akváriu plavaly břichem vzhůru. Mnozí si pomysleli, že tolstolobici spáchali hromadnou sebevraždu a chuť na rybí maso je rázem přešla.

Tolstolobici ale jen klamali tělem. Plavání břichem vzhůru je totiž jejich oblíbenou formou odpočinku.

Zaměstnanci ostravského Teska byli z odpočívajících tolstolobiků nešťastní a dlouho si lámali hlavu, jak na netradiční relaxaci těchto ryb pochybovačné zákazníky upozornit. Nakonec na akvárium přilepili ceduli, jejíž fotografii vystavili na internetu.

"Plave-li tolstolobik břichem vzhůru, pouze odpočívá," hlásá nápis na akváriu, o němž si spousta uživatelů internetu myslela, že je to zdařilá fotomontáž s nádechem černého humoru.

"O fotomontáž se rozhodně nejedná. Informace je na akváriu umístěna proto, že návštěvníci tohoto obchodu se často domnívali, že nabízené ryby jsou mrtvé. Když tolstolobik odpočívá, tak běžně plave břichem vzhůru," řekla mluvčí Tesco Stores Jana
Matoušková.

O tom, zda se některým tolstolobikům díky jejich netradiční formě odpočinku podařilo vyhnout pekáči, tisková zpráva Tesca nehovoří.


Témata: fotografie, Humor, Tesco