Diskuze

KOMENTÁŘ: Větrné terno pro pojišťovny. Nahrávají jim falešné zvěsti

Progresivisté včetně pirátských poslanců začali po řádění tornáda na Moravě šířit blud, že jeho výskyt souvisí se změnou klimatu. Vylekali veřejnost, zato pojišťovny jim jistě zatleskají, popisuje ekonom Lukáš Kovanda
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já chápu, že kopat do Pirátů je teď moderní a s tím výrokem toho pána taky nesouhlasím a je to nesmysl, ale není fér zmiňovat hlavně jeho. Podobné výkřiky do tmy měla spousta lidí.

0 1
možnosti
JS

a to ještě nejsou Piráti ve vládě, máme se na co těšit:-( hloupost lidí je bezmezná, když je v takovém měřítku chtějí volit:-(

3 0
možnosti
Foto

Už dávno je známo, že Piráti, stejně jako další stoupenci komunistické ideologie používají šíření paniky jako jednu ze svých silných zbraní.

5 1
možnosti
JS

a doplňují ji ještě udavačstvím a ničením národní identity

3 0
možnosti
VV

pan bankéř je i odborníkem na klimu a historii? :D

3 4
možnosti
Foto

J26i22r17k13a 12H88o33n11c78ů

29. 6. 2021 10:33

Jen uvedl dostupná fakta.

7 1
možnosti
EK

Hodí tornádo do výjimek a bude to

0 2
možnosti
VV

no to tam částečně je pokud vím

1 1
možnosti
JS

Uf... I jako analityk je Lukáš spíše "populární spisovatel", koukám že ani na poli odhadu vývoje klimatu se snaží sbírat body popularity... .. No snad to dobadne lépe, než jeho odhady zhroucení trhu hypoték nebo přechod velkých hráčů na krypto do r. 2020...

2 1
možnosti
PH

P79e10t96r 91H63a59n

29. 6. 2021 9:36

Fakt, že Piráti šíří s oblibou bludy a zavádějící informace není nic nového. Tornáda, povodně, změny klimatu, byly jsou a budou, jen přichází v mnohem delších periodách, než si lupiči myslí.

10 6
možnosti
PC

P74e73t68r 49C39o14u13f46a37l

29. 6. 2021 10:48

Uvedete mi piráta, který blud šíří, nebo jste si jen přečetl článek a neověřoval? Je úžasné, jak si lidi přečtou jednu větu na internetu a mají jasno, jak někdo šíří bludy. Já jsem to třeba taky prohlásil, že to bude častější a za piráta se nepovažuji. Navíc absolutně nechápu, co se řeší, prostě lidi se pojistí na co chtějí a jaké je riziko, pojišťuje se na nenadálé události, stejně tak je to i u rizikového pojištění zdraví, vůbec tedy nechápu tyto komentáře. Stalo se, kdo byl pojištěnej, byl zodpovědný, kdo se pojistí nyní, stane se zodpovědným. Je to jen o tom ochránit rizika proti tomu, zda mám na pokrytí škod nebo ne. POkud mám na účtu desítky milionů, asi se nemusím pojišťovat barák za desítku, když si každý půlrok tu desítku vydělám. Pak už je to jen o tom, zda tu desítku v případě pohromy chci vydat nebo si budu platit pojistku, která to pokryja v případě události.

1 3
možnosti
MH

Pojišťovák a zároveň klimatolog. Zajímavá kombinace.. trochu mi to připomíná nedávný článek o finančním poradci, který byl zároveň gambler.Rv

6 1
možnosti
Foto

"Vyděšená tuzemská veřejnost se nyní dost možná bude až překotně pojišťovat proti události, která nenastane možná dalších sto nebo dvě stě let, ba třeba i déle."

Nebo taky přijde za měsíc další. To je to, oč tu běží. Pojištění je prostě jako sázka do loterie, kde málokdo vyhrává (kromě pojišťovny, samozřejmě). Ale když už vyhrajete, tak to je slušný jackpot. Předloni na dovolené jsem z doplňkového cestovního pojištění vyčerpal asi tolik peněz, kolik jsem zaplatil na všech možných pojistkách dohromady za uplynulé 3 roky. A proto se příště pojistím zase.

7 0
možnosti
JS

Tak je rozdíl "vydělat" na cestovní pojistce a pokrýt totální škodu na veškerém majetku...

Lukáš má pravdu v tom, že tato událost pojistný trh zasáhne, stejně jako každá taková událost, na to ale nepotřebujete být zrovna hlavní ekonom nebo pojistný analytik, to je logické. Ale "sázet" na pojistku proti tornádu jako druh "investice", jak naznačujete určitě nikdo nebude..

0 0
možnosti

Za tornádo můžou taky piráti?

3 8
možnosti
Foto

Za tornádo nejspíš ne. Ale za lhaní jistě.

7 2
možnosti