Škoda tvrdí, že zákon neporušila. Ilustrační foto

Škoda tvrdí, že zákon neporušila. Ilustrační foto | foto: Škoda Auto, iDNES.cz

LN: Škoda Auto se asi vyhne milionové sankci

  • 4
Mladoboleslavská Škoda se zřejmě vyhne pokutě 55 milionů korun, kterou na ni uvalil antimonopolní úřad. Automobilka tvrdí, že soutěž neporušila a proti rozhodnutí podala rozklad. Úřad o něm sice zatím nerozhodl, existuje ale velká šance, že rozhodnutí vyzní ve prospěch Škody.

Podle informací úterních Lidových novin doporučila rozkladová komise Úřadu na ochranu hospodářské soutěže pokutu zrušit a vrátit vyšetřování na začátek pro nedostatek důkazů. 

"Pokuta pro Škodu Auto není v současné době aktuální, rozhodnu o ní koncem ledna příštího roku," řekl deníku předseda úřadu Martin Pecina. Jeho rozhodnutí nemělo příliš lišit od doporučení komise, protože Pecina se zatím vždy jejím doporučením řídil.

Úřad začal případ vyšetřovat loni v březnu na základě stížnosti sdružení zastupujícího leasingové firmy. Nelíbilo se jim, že Škoda Auto firmám nabízejícím operativní leasing odmítá poskytovat slevy. Automobilka však tvrdí, že zákon neporušila.

Pokud nebude s konečným verdiktem antimonopolního úřadu souhlasit, může podat žalobu ke Krajskému soudu v Brně a v dalším stupni až k Nejvyššímu správnímu soudu.