Studenti mohou létat po Evropě již za necelých šest tisíc.

Studenti mohou létat po Evropě již za necelých šest tisíc. | foto: TUIfly

„Lítačka“ po Evropě za necelých šest tisíc

  • 12
Létat až do konce října třeba každý den po Evropě a za to celé zaplatit 199 euro, tedy necelých šest tisíc? Německá nízkonákladová letecká společnost TUIFly přišla s nabídkou, která dosud mezi leteckými dopravci nemá obdoby.

Studentům od 16 do 26 let nabídla dnes permanentku na všechny své lety po Evropě. Kdo zaplatí 199 euro, může až do konce října cestovat letadly této společnosti bez omezení.

Nabídku mohou využít všichni studenti z jakékoliv země, podmínkou je pouze prokázání se studentským dokladem při check-in a zakoupení "lítačky“ na webových stránkách.

Letenky je možné rezervovat vždy nejdříve dva dny před plánovaným letem. Na každý let budou takto vyčleněna tři až čtyři místa.

TUIfly nelétá z Česka, Češi ale můžou využít základnu v Lipsku, odkud společnost létá do 9 různých míst po celé Evropě. Ještě větší nabídku letů má z Mnichova, jeden spoj nabízí také z Norimberku.

Podobné neomezené cestování po Evropě nabízejí i evropské železnice. Jízdenka Interrail stojí 399 euro na celý měsíc po většině evropských železnic pro lidi do 26 let věku, ostatní zaplatí 599 euro.

TUIFly vznikla spojením leteckých společnosti Hapap-Lloyd Flug a Hapag-Lloyd Expres. Firma má 56 letadel, v Německu je třetím největším dopravcem s 13.5 miliony cestujících ročně. Firma létá výhradně s boeingy 737.