Diskuze

Karlovy Vary neuspěly. Pokuta půl milionu za „losovačku“ definitivně platí

Půlmilionová pokuta pro město Karlovy Vary za netransparentní postup při losování vítěze tendru na stavbu sportovní haly platí. V roce 2007 ji udělil antimonopolní úřad, ale město se sankcí nesouhlasilo a stěžovalo si až u Nejvyššího správního soudu. Ten nyní pokutu potvrdil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lůvejroznec

19. 9. 2010 21:31
Za chyby platí stát, prospěch mají ale jednotlivci

;-€;-€;-€

0 0
možnosti

Gunter von Bahnhof

19. 9. 2010 20:40
jenom půl mega

a kolik lidí vyhodí?

0 0
možnosti

lůvejroznec

19. 9. 2010 21:28
Re: jenom půl mega

Navíc to zase zaplatí daňoví poplatníci ;-€

0 0
možnosti

Iwan

19. 9. 2010 1:00
"Šary vary."

Také nechápu, co to tam mají v zastupitelstvu ze totální amatéry. To si to ti ubožáci nemohli někde zkusit nanečisto? Třeba i několikrát! Takhle to zvorat a přitom to je tak jednoduché. Lístek, který má být vytažen mám již předem připraven v ruce a vybírání jen hraji. Jde to pak krásně rychle a nikdo nic nepozná. Jen opravdový blb ho hledá problematicky v "klobouku". Ještě že to nebudou platit sami aktéři, ale zaplatí to občané. I tak je ale celé to slavné Karlovarské zastupitelstvo za šašky celému světu. Ne nadarmo se říká: "Šary vary - Karlovy Vary"

0 0
možnosti

kverulant01@seznam.cz

18. 9. 2010 19:51
Karlovy Vary neuspěly.Pokuta půl milionu za"losovačku"defini

Nechápu, co si to karlovaráci zvolili za zastupitelstvo. Co tam rozhoduje za lidi -no to se hned tak nevidí. Všichni, celé zastupitelstvo, které odsouhlasilo zřejmě takovou "losovačku"by se mělo bez dalšího složit nejen na půl milionovou pokutu,ale také na veškeré soudní výlohy!Takovou by měli mít všichni zastupitelé,a především naši zákonádárci osobní zodpovědnost,aby si uvědomili, proč v tom určitém orgánu jsou a že odpovídají za peníze -státu-poslanci, a zastupitelé-za rozpočty měst! Ono by to bylo  hned jiné,kdyby všichni měli hmotnou odpovědnost za rozpočet o němž tak ledabyle rozhodují!V této zemi ale nemá nikdo za nic žádnou zodpovědnost-vždyť ani ministr v podstatě neodpovídá za resort,který řídí.Ještě se snad nestalo,že za těch 20let naší  "vykradené demokracie" , by premiér někdy odvolal někoho za to, že špatně řídí svůj resort, protože je buď neschopný a nebo na takové řízení zkrátka  n e m á !! Ale my jsme voliči, co jsme do funkcí zvolili,tak to tam máme!

0 0
možnosti

BezPrace.info

18. 9. 2010 17:08
Jediné řešení...

Občané KV, teď to máte ve svých rukou a musíte se ozvat - petice, stávky, píšťalky na zasedání rady, dopisy všem zastupitelům, poslancům, osobní návštěvy,... No a požadovat, ať to zaplatí, včetně všech nákladů soudního řízení, ti natočení dacani. Jiné řešení asi nebude 8-o

0 0
možnosti

andykli

18. 9. 2010 21:43
Re: Jediné řešení...

naposledy se vyšlo do ulic kvůli předražené multifunkční hale (souvisí s losovačkou) a stejně to nepomohlo. Naše úžasná multifunkční hala je na hokej, nebo na hokej a taky na hokej a případně na hokej. A ještě se tím zastupitelstvo chlubí, že má dlouhodobého nájemce, ale vůbec nevadí, že se hokej dotuje z rozpočtu města na úkor jiných kulturních aktivit.

0 0
možnosti

VK CSc.

18. 9. 2010 15:42
Cechoromove

Cech nebo Rom proste penize spravovat nemuze, nemaji pro to predpoklady. Jeste si k tomu prizvou notarku a ta se tlemi. Pritom byl drive Karlsbad perlou Evropy.

0 0
možnosti

Lafarg

18. 9. 2010 12:19
Jj

Banky se bojí půjčovat podnikatelům, říkají nejisté investice, a tak nakupují dluhy státu, který se zavazuje je splatit, ale stát na to nikdy mít nebude, dluhy tvoří dluhy, padne stát i banky, je to nutnost, co padne spolu s bankami, si už domyslete sami...

0 0
možnosti

smartynaf

18. 9. 2010 10:15
...mno

a ta notářka je tam jako proč teda??? rozesmálo...8-oRv

0 0
možnosti

m-karr

18. 9. 2010 4:01
Chudáci z Karlových Varů

Neznám město v ČR které by mělo míň brečet o penize než právě Karlovy vary, takže s tím půl milionem je to jako bych dostal pokutu za parkování 20Kč (levnější než parkovné) Ale chápu že mluvit o korupci v Alibabově doupěti a o vyčistění radnice od korupce ve městě kde jsou nápisy azbukou větší než v češtine, nebo případně jsou jenom azbukou je samo docela absurdní. Nu což, obyvatelé Karlových Varů, co jste si ve volbách odhlasovali, to tam máte. Nebo mají mafiáni v KV při volbách čtyři hlasy?

0 0
možnosti

trilobiteček

18. 9. 2010 0:45
korupce

No tak to je skutečně tak směšné, až to je k pláči. Místo toho, aby pokutu zaplatili ti dva, co losují, zaplatí se to v pohodě z městského rozpočtu a tudíž to bude rozhodně chybět jinde, takže na to v podstatě doplatí obyčejní lidé, které o ty peníze vlastně přišli. NATOČENÁ, USVĚDČENÁ A PROKÁZANÁ KORUPCE  A JEŠTĚ NA TO DOPLATÍ ÚPLNĚ NĚKDO JINÝ??? TAK CO JE TO ZA SPRAVEDLNOST!?!?!? NĚKDO BY UŽ KONEČNĚ MĚL UDĚLAT POŘÁDEK!!!!

0 0
možnosti