Firma loni dosáhla obrat přes miliardu korun. Ilustrační foto

Firma loni dosáhla obrat přes miliardu korun. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Internet Mall chce do Vánoc rozjet prodej i v Německu

  • 16
Expanze české obchodní firmy Internet Mall pokračuje. Poté, co se dostala na Slovensko, do Maďarska a do Polska, se teď chystá i do Německa. "Stíháme vánoční sezonu," říká majitel a spoluzakladatel Internet Mall Ondřej Fryc.

"Bude to naše nejdražší expanze, ale vejdeme se do deseti milionů," upřesňuje.

V Německu naberou čtyři zaměstnance a z 22 oborů, ve kterých prodávají, začnou u elektroniky. Ta je pro firmu, která začala v Česku podnikat v roce 2000, od počátku jejího působení na trhu klíčová. Internet Mall nehodlá přes hranice jen prodávat.

"Umíme v Německu levněji i nakoupit," říká Fryc. Jeho firma prodává elektroniku, stavební materiály, kola, parfémy, mobily, chovatelské potřeby. Naopak se nepouští třeba do knih nebo do prodeje potravin.

Loni dosáhla obrat přes miliardu korun, a ačkoliv prý dostává "často" nabídky na prodej, její majitelé se k tomu nechystají. "Máme na stole tolik plánů, že prodej není na programu," říká Fryc.

Majitelé internetového shopu stále citelněji konkurují řetězcům jako Datart nebo Electroworld, které si už rovněž otevřely obchody na webu. Internet Mall má pro změnu už dva kamenné obchody a uvažuje o dalších. Kromě toho bylo odstartováno i hledání nového jména, které by si klienti mohli "snáze zapamatovat".