Diskuze

Hutní kolos Mittal plánuje změny, odboráři se bojí o budoucnost firmy

Odboráři ostravské hutní společnosti ArcelorMittal se bouří proti možnému uzavření jedné z vysokých pecí, případně na stěhování části výroby do sousedního Polska. I takové plány totiž podle nich mají majitelé firmy. ArcelorMittal již během dvou měsíců uzavřel nebo přerušil výrobu v podnicích v Lucembursku, Španělsku a Německu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠE

šestý element

20. 10. 2011 13:20
Směšní odboráři půjdou předvádět rudé zoo!

Měli by ale po sobě uklidit!:-P!!

0 0
možnosti
J

joedrfr

20. 10. 2011 13:00
Stejně je to semeniště

Stejně je to semeniště zkrachovaných milicionářů,jejich potomků a jejich příbuzných!:-P

5 0
možnosti
B

BMCC

19. 10. 2011 22:45
Profit

Kontrolni otazka: Kdo vydela vice; cesi, kteri vyrobi tunu zeleza, anebo svycari, kteri vyrobi tunu hodinek?

0 0
možnosti
F

Fosgen72

20. 10. 2011 5:28
Re: Profit

Opravdu inteligentní otázka.

0 0
možnosti
AC

basset

19. 10. 2011 20:19
Diskuze o ničem

Je zajímavé, že diskutují samí znalci. Jedna věc je ta, že když se v OV zavře Mittal, přesune se výroba do Polska. což je už dnes možné a vzhledem k umístění OV si nikdo nepomůže. Navíc limity například prachu má Ostrava pětkrát (5x) přísnější než polské hutě. Jde o to, že ten bordel stejně půjde zase na OV.

Dělat něco jiného v OV, ano již jsme tady měli i vizi jedné velké montovny. Paráda, budeme mít v OV hejno montérů korejského typu až do konce. Tam je přidaná hodnotu také u nízkých platů, ale nakonec si stejně nebude mít kdo co kupovat...  no na dlouhé psaní, ale podstata je ne?

Tlačme na ekologii, snažme se o čistší vzduch, ale nenechejme se zcela zprofanovat nějakými přihlouplými řečmi lidmi, kteří si pouze chtějí přihřát polívčičku a zviditelnit se. Železo je třeba, banky ne!!! Bankovní sektor je výrobnou dluhů, ničeho jiného.

Odboráři chtějí jít někam protože chtějí ukázat, že mají chuť pracovat a potřebují pracovat. Solidarita a lidství mizí.

3 0
možnosti
Q

qvido31

19. 10. 2011 17:43
To se nám to bude....

Panečku zhluboka dýchat,když to přestěhují do Huta Katowice:-PA zeměpis Vám něco říká Šmoulové?Vždyť ten smrádeček se k nám stejně přižene,akorát ticho to jó to bude neslyšitelné;-)

0 0
možnosti
L

lycman

19. 10. 2011 7:21
A je to tu!

Tolikrát se mi tu smáli a říkali, že to nejde, když jsem psal, že Mittal chtěl Ostravu zavřít a přesunout výrobu do Polska, až se to pomalu stává realitou. Jj, ono levicové odborové myšlení postrádá fantazii, co vše je možné.

0 0
možnosti
KK

Santa1

19. 10. 2011 16:46
Re: A je to tu!

;-D Máte asi nějaký velikášský komplex, když tvrdíte, že jste jediný, kdo to tady říkal. Stejně směšná je představa, že je to kvůli nějakým odborářským požadavkům a ještě k tomu levicovým. Ideologický pohled na svět vám poněkud omezuje rozhled.

Pokud k tomu dojde, bude to komplexní rozhodnutí, které zohlední spoustu hledisek, ale i kdyby si Huti snížili platy na polovinu, nic to nezachrání, jen by si lidi museli připadat jako dvakrát větší hlupáci.

Výstavba Nové huti v místě kde stojí měla logiku ve své době, ale ta doba je zkrátka pryč. Všechny suroviny se musí dovážet, drahá energie, zpřísňující se ekologické limity... Nějaké platy jsou jen kapka v moři důvodů.

0 0
možnosti
MD

doktor22

19. 10. 2011 0:04
Mittal

No jestli jednou zavřou mittal tak bude mít ostravsko o 10000 nezaměstnaných více a tito lidé budou nezaměstnatelní...

0 0
možnosti
KB

Blackhawks

19. 10. 2011 5:22
Re: Mittal

kdo chce si praci najde.....

0 0
možnosti
IM

vadrak

18. 10. 2011 20:35
Odboráři vyhrožují..... ha-ha-ha !!

Já jen nechápu odboráře,- že půjdou na náměstí a budou co? Vyhrožovat politikům, že Mittal nemají nechat padnout, nebo co? Mají ho snad kopupit? Nerozumím této logice, tomuto vyhrožování. A když to Mittal zavře- za mne -kéž by a mohl by přibrat i smardlavý Biocel, ať máme v Hrabůvce klid- tak co, budou volit  komunisty, Nebo TOP 09? Nechápu. Když likvidovali Vítkovice, kde bylo 35 tis lidí a nyní je jich tam snad 8 tis. co pomohly demonstrace? Nebyla práce pro vysoké pece -konec, hotovo. A Mittal je grand v tom, že rozdává odstupné dle odsloužených let až 200 tis, možná i více. Znám mnoho lidí, co z Mittalu odešlo s tímto krásným odstupným. Tak ať odboráři přestanou brečet, já je lituji stejně, jak oni litovali Vítkovičáky před léty-srali na  nás! A na čistý luft se už těším! 40 let!R^

0 0
možnosti
F

Fosgen72

18. 10. 2011 20:45
Re: Odboráři vyhrožují..... ha-ha-ha !!

Tak si měl asi špatné odboráře.Jenom že rozdíl je v tom,že tady nejde jenom o ně.Jde o všechny lidi kteří ve fabrice jsou.Co by jsi chtěl,když ve Vítkovicach jsou věci ještě za Marie Terezie.Stačilo když vyfukavali vysoukou pec a ráno jsem měl auto místo bílé,červené a ten kravál ve dne v noci z aglomerace byl taky lahoda pro uši.

Vůbec si ale nepatuju na nějaké demostrace,když rozdělovali Vítkovice.Kus Rusům a zbytek Světlíkovi

0 0
možnosti
IM

setrilekmatematik

18. 10. 2011 20:33
Ostravák

Čistý vzduch preferuji před provozem vysoké pece. Stejnak ji jednou zavřou. V Ostravě nemáme železnou rudu, uhlí už taky nemáme, jak chceme být konkurence schopní. Chce to pomalu, ale pořád redukovat výrobu železa a dělat něco s větší přidanou hodnotou.

0 0
možnosti
RG

vanhouten

18. 10. 2011 19:16
čistčí vzduch?

pár desítek pracovních míst vs. zdraví více jak půl milionu lidí v okolí Nové Huti? Já jsem jednoznačně pro. čuchám to už 25 let a pokračovat v tom nechci. Už mě to dovedlo to takového stádia, že mít prachy tak z ostravy uteču. Vím, že spousta lidí teď bude na mě nadávat, ale kdo tu nebydlí nepochopí

0 0
možnosti
OL

osk

18. 10. 2011 19:22
Re: čistčí vzduch?

Já se jenom bojím že v ostravě bude zase dost blbě díky těm nezaměstananým, asi to nemá moc řešení.

0 0
možnosti