Diskuze

Hořčice je stále světlejší. Výrobci se totiž bojí hyperaktivity u dětí

Možná jste si toho při letním grilování všimli. Plnotučná hořčice je stále světlejší a místo žlutohnědé barvy, jakou si pamatujeme z opékání špekáčků v dětství, je nyní spíše šedivá. S obvyklým naříkáním nad upadající kvalitou potravin zde však nepochodíme. Výrobci totiž pod tlakem EU téměř přestali do hořčic přidávat umělá barviva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

really?

15. 9. 2012 5:43
Tak horcici uz vyresili ... a co uzeniny atd?

To bude asi trochu tezsi orisek, co?

UTOPENCI od Kosteleckých uzenin obsahuji ...

Kuřecí strojově oddělené maso – 32 %, Vepřové sádlo – 17 %,

Pitná voda + Cibule – 15 %, Kuřecí kůže – 7 %, Vepřové maso – 5 % !!!, Vepřové kůže – 4%, Pšeničná mouka, bramborový škrob, sůl, Stabilizátory E338, E450, E451, E250, Zahušťovadla E412, E500, Rostlinná vláknina (?),

Směs koření, extrakty koření, Antioxidanty E300, E330, Zvýrazňovač chuti E621 (Mňam – to asi vylepšuje chuť škrobu, mouky a vlákniny), Barvivo E120 (Aha! Proto mi barva utopenců připadla OK).

0 0
možnosti
MPDÚ

Mizerně placený daňový úředník

31. 8. 2012 23:02
Kremžská horčice že je sladka ?

Jaký novinářský jojo tohle může napsat? ;-D

0 0
možnosti
DW

oykaxpoi

11. 9. 2012 9:08
Re: Kremžská horčice že je sladka ?

ano je nasládlá..

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

31. 8. 2012 14:47
Podívejte se do knížky Víta Syrového

Tajemství výrobců potravin. Potom se vám trochu rozsvítí.

1 0
možnosti
ML

really?

15. 9. 2012 6:00
Re: Podívejte se do knížky Víta Syrového

Moc zajimave cteni!

vynatek ... K podložení tohoto lze uvést kupříkladu jednoznačné tvrzení, že kyselina citrónová (E 330) je jedna z nejnebezpečnějších rakovinotvorných látek. Jak se však lze dozvědět z odborné literatury i dalších pramenů, tak tato kyselina je v našem organismu jednou z klíčových látek při odbourávání energeticky významných zdrojů (při tzv. citrátovém cyklu). Tělo ji tudíž může lehce zpracovat, o čemž svědčí i to, že se běžně vyskytuje v kyselém ovoci (např. v citrónech, rybízu ap.) a vyplývá z ní i výrazná chuť těchto plodů. Lze samozřejmě namítat, že kyselina přidávaná v potravinářství nepochází z přírody, ale je vyráběna průmyslově, a proto bude mít částečně pozměněné vyzařování.

0 0
možnosti
JM

Jiří Míka

31. 8. 2012 12:04
Kvuli barve riskovat zdravi

Je tragikomedie, ze se kvuli barveni tak casto riskuje zdravi. Podobne nechapu, proc se dava sladidla (aspartam) do leku. Mozna proto, aby deti byly ochotnejsi ty leky pozrit .. ale to je usmevny duvod seriozniho sveta dospelaku :)

0 0
možnosti
JS

hanspunk

31. 8. 2012 11:51
Nechápu některé diskutující

Dětem ze dříve říkalo, že na jídlo se nedělá "fuj". Chuť je čistě subjektivní záležitost a když vám normální plnotučná hořčice nechutná, tak je pro vás jednoduchá rada - nejezte ji. Ale nechte si své kydy o tom, jaký je to humus a podobně. Já například jsem za svůj život vyzkoušel druhů hořčic víc, než by mi bylo příjemné. Drahé, levné, předražené...ponejvíce při zahraničních cestách, nicméně jsem se vždy těšil na normální plnotučnou hořčici, protože mi prostě chutná a peníze s tím nemají co dělat.

Já mám třeba úchylku na pálivé papričky. Ale jen proto, že mě obyčejné beraní rohy neberou, nebudu tvrdit, že ostatní jsou lůza co nemá na Habaneros, tak si kupuje obyč beraní rohy. Chápu, že ne každému Habaneros chutnají(nemluvě o tom, že ne každý je vůbec pozře).

Ale vůbec nejvíc mě baví, jak někteří snobíci přikládají zvláštní váhu tomu, jestli hořčici vyrobil automat ve fabrice, nebo trapistický mnich v klášteře. Ještě by mohla být ta novodvorská hořčice svěcená ;-)

5 0
možnosti
KK

demark

31. 8. 2012 12:11
Re: Nechápu některé diskutující

Lépe bych to nenapsal R^R^R^

0 0
možnosti
OP

panzic

31. 8. 2012 11:26
...

kdo kupuje normalni horcici, tak si toho nevsimne..

0 0
možnosti
JS

hanspunk

31. 8. 2012 11:54
Re: ...

Asi ne, protože povětšinou kupujeme hořčici na jídlo a ne na zkoumání barvy, jiskry, buketu a samozřejmě původu, ne-li celého rodokmenu.

2 0
možnosti
MM

mushka.m

31. 8. 2012 10:41
Když si představím

že v potravinách jím výtažky z nějakého kanemouhelného dehtu, tak je mi fakt blbě.. Takovou kravinu mohl vymyslet opravdu jen člověk, když potřebuje dobarvovat potraviny, aby to spotřebitel kupoval.. Fakt úžasný, jak si lidi sami umí ničit život...

1 0
možnosti
TZZ

To zase zírám...

31. 8. 2012 10:46
Re: Když si představím

"Výtažek z kamenouhelného dehtu" je další pěkný blábol, svědčící o neznalosti významu pojmu "výtažek", případně o potřebě argumentovat lží a manipulací, tak typické pro lidi, kteří na jiné argumenty prostě nemají. Rv

0 0
možnosti
AK

bachelor75231

30. 8. 2012 17:41
Ceska horcice

Me osobne ceska horcice nic nerika... Na trhu jsou spousty vybornych gurmanskych horcic, tak v porovnani ta "ceska" je jen pouha uboha nahrazka prave horcice...

1 0
možnosti
TZZ

To zase zírám...

30. 8. 2012 19:06
Re: Ceska horcice

A helemese, další "gurmán", co ani nezná význam pojmů, které používá, a přesto cítí potřebu ukázat, jak je "lepší"... ;-D

1 0
možnosti
K

Krucipajs

29. 8. 2012 15:31
česká plnotučná hořčice

je strašnej hnus :), ale je levná, to nevadí, že není dobrá :)

1 0
možnosti
TZZ

To zase zírám...

29. 8. 2012 16:11
Re: česká plnotučná hořčice

"Hnusná" je značně subjektivní. Neřekl bych, že lidi jedí plnotučnou hořčici proto, že by si dražší nemohli dovolit, ale jednoduše proto, že jim chutná. Samozřejmě pak je zde skupina lidí, která zásadně levné věci nekupuje a tudíž jim nemůže už z principu chutnat ani levná hořčice (nejlépe s argumentem "ten hnus jsem už dvacet let nepozřel"). ;-D

8 0
možnosti
JD

bubon

29. 8. 2012 12:02
Se divím,

zásadně vyhledávám hořčice a jiné potraviny bez přídatných látek, u hořcice jsou to vedle barviv zejména konzervanty. Barva je mi u pr...

2 0
možnosti