Diskuze

Westinghouse je pro Temelín nejlepší, lobbovala v Praze Clintonová

Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová přiletěla v pondělí na bleskovou návštěvu Prahy, aby podpořila firmu Westinghouse, která se snaží získat zakázku na dostavbu jaderné elektrárny Temelín. "Technologie Westinghouse zaručují tu největší bezpečnost a spolehlivost," řekla na brífinku v Černínském paláci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J68o29s72e44f 72J47e72r74i83e

4. 12. 2012 18:27

No mě spíše zarazilo že pan švancberg zase u proslovu p.Klintonové spal.Vždyť tvrdí že spí jen když se blábolí nesmysly ale ono jde spíše o to že je to senylní dědek co už tam patnáct let nemá co dělat.

0 0
možnosti
AS

Náš politik, kdyby někde loboval za českou firmu,tak ho novináři a televize Nova rozcupujou.V americe to asi jde.

1 1
možnosti
CK

Verejny lobbying je na celem zapade normalni, legalni a cestny postup. Normalni soucast obchodnich jednani. Nikdo se tady nad tim nepozastavuje.

V Cesku jsou asi nejspis zvykli na lobbying pod rukou, pokoutne podplaceni s hnedym papirovym pytlikem predanym nekde na zachode.

Proto nechapou, ze jedna zeme muze do jine vyslat sveho ministra, aby otevrene loboval za jejich zajmy a ze je cele jednani pisemne zaznamenano.

3 0
možnosti
ZD

Je jen dobře, že vztahy se Spojenými státy i nadále prohlubujeme. V těchto těžkých dnech na srdci také zahřeje skutečnost, že pro USA jsme nejbližším evropským spojencem, kterého rozhodně potřebujeme. Díky velikému tygrovi za našimi státy si na nás netroufnou ani muslimové, ani Číňané, natožpak Rusové! [>-]EU

1 4
možnosti
PK

Omyl, nejlepší by byl fúzní reaktor. Ale na výrobě levné elektřiny dnes nemá nikdo zájem, ani USA. http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/projekt-fuzniho-reaktoru-iter-se-pod-statne-prodrazuje

4 0
možnosti
Foto

Holt i ze zcela odborné věci je politika...

3 1
možnosti

J50i52ř90í 19Ž33u78r66e85k

3. 12. 2012 14:08

Nějak si nejsem jistý, zda paní ministryně zvolila vhodný termín.

K jaderné energetice mně slovní spojení "zkusit nového dodavatele" způsobuje kopřivku.

Nehledě na všeobecně známý fakt, že (bez jakéhokoli pejorativního nádechu) nejlepší mozky v oblasti jaderné fyziky (ponechme stranou žv minulosti byli využíváni zejména pro vojenské nikoli mírové účely) měla vždy jedna země. A Spojené státy to nebyly.

4 5
možnosti
DP

Chcete tím tvrdit, že Rusko má nejlepší odborníky na světě?

4 3
možnosti
AP

Já jsem dalek hodnotit to, která z technologií by pro naši JE byla nejlepší. Dost pochybuju, že Hillary "všechno-vím-líp-než-můj-starej" Clintonová o tom ví víc. Rozhodně se ale nehodlám nechat přesvědčovat člověkem, který po splasknutí hypoteční bubliny v USA (způsobené právě vševědem Billem) v Číně prohlásí, že v době recese musejí lidská práva počkat. Jste k smíchu Hillary! Rv

2 3
možnosti
DP

Proč je k smíchu? Pokud jsem dobře četl, tak pouze řekla, že by nebylo špatné diverzifikovat energetická rizika a že systém WH je nejbezpečnější na světě. Na tom nevidím nic k smíchu.

2 1
možnosti
KS

Spotřeba elektřiny neustále klesá, ale i tak je třeba dostavět Temelín, protože solární elektrárny nedodávají v noci. Blíží se doba, kdy bude vynalezen materiál, který dosáhne stavu supravodivosti i při pokojové teplotě. To bude mít zásadní vliv na spotřebu elektrické energie.

0 4
možnosti
JB

Spotřeba elektřiny celkově stoupá.

4 0
možnosti
AK

Pokud se dobře pamatuji, tak Američané již ukázali, že nedovedou dodat ani patřičné palivo, takže bych jim nevěřil, že celý reaktor bude vyroben lépe.

12 5
možnosti
ZK

Když celou dobu děláte čtyřhranné palivo a najednou máte udělat šestihranné palivo do reaktoru pro který jste to nikdy nedělal, tak je jasné, že to nebude zezačátku fungovat.

Rusové měli s tímto typem paliva také problémy, akorát mají více bloků na kterých to mohli zkoušet, tzn se jim ty samé chyby co se stávaly WEC podařilo odstranit dřív. A i rusové mají v dnešní době netěsné palivo.

3 1
možnosti
JL

J91a90n 73L22i53b16i67c64h

3. 12. 2012 12:54

I kdyby Westinghouse dělal hračky pro děti, tak by byl pro zařízení Temelína podle paní Clintonové a pan Schwarzenberga nejlepší. Vše USA je dobré, vše ruské je špatné. Tohle to tu už bylo jen obráceně.

12 4
možnosti
MM

jsi na omylu. Tenkrat vam cpali horem dolem, ze vse sovetske je vas vzor na vecne casy. Kdo se proti tomu postavil a zacal to kritizovat, skoncil v kriminale za rozvratne reci, pomluvy a podryvani autority strany a vlady.

Dneska mas moznost mluvit a rozhodovat svobodne, protoze Americani na rozdil od Sovetu nikoho k nicemu nenuti. Kdyz Cesi odmitli radar, Americane pokrcili rameny a rekli: zaridime se podle toho, zmenime plany. Kdyby byli radar chteli postavit Soveti, nejenze by se Cechoslovaku ani neptali, ale kdyby jednotlivy ministr protestoval, sel by okamzite od koryta. Kdyby se od smeru udaneho sovety odloucila vlada a chtela to jinak, doslo by k vojenskemu zasahu jako v 1968.

Americane vas kvuli nesouhlasu s radarem neokupovali, nepotrestali, dokonce ani nezesmesnili v NATO. Proste uznali, ze mate pravo si rozhodnout sami. To je ten rozdil mezi Rusy a Americany, ale bohuzel se mezi lidem najdou blbci, kteri to nechapou.

9 1
možnosti