Diskuze

Bez reformy čeká dnešní čtyřicátníky důchod 12 tisíc korun, spočítala studie

Pokud se dnešní mladá generace spolehne čistě na stát, čeká na ni důchod ve výši 12 tisíc korun, ukázala studie investiční společnosti Cyrrus. Pokud si chtějí mladí zajistit životní úroveň dnešních důchodců, musí si odkládat alespoň tisícovku měsíčně. Historicky nejnižší penze čeká potom na dnešní čtyřicátníky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

J82i36ř39í 90O74p30l39t

26. 3. 2023 7:39

můžou zdanit práci stroje a ai, jako kdyby ji dělal člověk, řečeno jinak, mohou danit vykonanou práci, a ne toho, kdo ji koná. mohou si spočítat objem peněz na daňových odpisech a proškrtat seznam zboží a služeb, které jdou odepsat z daní, vždyť tady si lidi kupují z daňových odpisů porsche nebo bmw, defekto je to státní dotace toho průmyslu, jehož zboží a služby si majitelé firem pomocí daňových odpisů kupují. místo aby danili bohaté, peněžní toky, tak pošlou lidi do důchodu v 70, a vyplatí jim na důchodech nežitelnou částku. tak ty důchody a sociální zrušme, zaveďme eutanázii, ať lidi můžou alespoň rychle umřít, když na život nebudou mít dost peněz. vt pokrok podle všeho nefunuje, protože po lidech se chce, aby dělali čím dá déle, jen obskakují stroje často mnohem dražší než celoživotní lidská práce, než lidi. přitom bez lidí to nemá smysl.

0 0
možnosti
VV

Chci odkaz na danou studii. Za mě pokud dojde na to co píšou ve článku, nechci tedy platit sociální pojištění a chci mít možnost postarat se o sebe v plné výši. Stát mě odírá, kde se dá, a pak mi řekne sorry měl sis spořit, tak mě státe neodírej!

1 0
možnosti
JV

Naprostá blbost ta studie, když důchody za 30 let porovnává se současnou průměrnou mzdou. Co bude za 30 let neví ani Bůh, natož nějaký Cyrrus či co....

1 1
možnosti
RC

A nebo jen nechapes psany text? Pisou, ze budou ctvrtinove proti prumerne mzde, takze jako kdyby dnes byl prumerny duchod 12 tis.

0 0
možnosti
Foto

Pracuji od svých 17 let,je mi skoro 59 let,3 děti....za odměnu za vychované děti se mi odchod do důchodu navýšil o 9 let,15 let jsem byla samoživitelka,otec platil jen minimální alimenty,spořit jsem fakt neměla z čeho ;-O Hlavně studie jsou k ničemu ;-O

1 0
možnosti
DD

Však se o Vás jistě postarají ty Vaše 3 děti...

1 2
možnosti

To je nesmysl ne? Pokud nebude reforma, bude výpočet podle dnešních parametrů. Takže kdo dostane 12 tisíc? Živnostník co neplatil skoro nic.

3 0
možnosti
MZ

no bylo by to hodně špatně, ale jen pro upřesnění i ten "zasloužilý" důchodce bude mít nárok minimálně na stejné dávky (tedy spolu s důchodem) jako ten celoživotní "nemakačenko".

byť uznávám ne každý umí tak dobře simulovat, ne každý chce žadonit na úřadech atd.

Ale pokud to dotyčný skousne, tak by ten nemakačenko větší dávky mít neměl , byť i rovnosť je nespravedlivá.

1 0
možnosti
JB

Ovšem při MICHLOVĚ inflaci, kterou způsobil škrcením úroků z vkladů ve prospěch hypotekářů a nezodpovědných dlužníků, si v té době milí důchodci koupíte za 12 000,- Kč asi tolik, jako dnes za dvanáct stovek.

3 0
možnosti
SK

Ono to chce, krome nadpisu, cist i cely clanek. ;-) "budoucí důchodci dostanou čtvrtinu průměrné mzdy,“ komentuje vyhlídky Hradil. To dnes odpovídá důchodu zhruba 12 tisíc korun."

1 0
možnosti
HN

Budoucí důchodci odvádějí celý pracovně aktivní život peníze právě na důchody. Když bylo hodně pracujících-platících a málo důchodců, musel vznikat finanční přebytek. Kam se poděl? Určitě ho odpovědné vlády, které si za odpovědnost královsky platíme, zodpovědně tyto dřívější přebytky investovaly tak, aby právě tyto velké ročníky na důchody měly. Nebo ne? V tom případě ať stát kouká důchodcům platit a nehází svoji odpovědnost na pracující. Jistě vlády při předchozích přeplatcích s tímto počítaly. Ne? Tak v tom případě jsou to obyčejní zloději.

0 0
možnosti
JA

1. Co nechapete na terminu PRUBEZNY duchodovy system, jenz funguje v CR?

2. Norsky duchodovy fond patri mezi 5 nejvetsich fondu na svete, a presto maji Norove spocitano, ze pokud by z nej penize jen vybirali, tak jim postaci na 90 let. A to jsou jich JEN 4 miliony. Toliko k tematu drivejsich prebytku.

0 1
možnosti
LN

Možná by stálo za to si uvědomit, že už před více než 50 lety zpíval K.Kryl píseň "Důchodce".

1 0
možnosti
JS

J83a35n 67S17l66a35n75i57n40a

23. 3. 2023 20:24

Matematika dělá většině Čechům problémy, někteří ekonomové nejsou výjimkou. Jinak fandím studiím na čísi objednávku, jsou věcné, stručné, jasně sledující svůj cíl.

1 0
možnosti
LN

Ovšem velké části Čechům dělá problém čeština. ;-D

2 1
možnosti