Siemens zavře továrnu v Praze

Siemens zavře továrnu v Praze | foto: iDNES.cz

Do září 2009 nebudeme v pražské továrně propouštět, slíbil Siemens

  • 7
Společnost Siemens nebude do konce září příštího roku propouštět zaměstnance ze své továrny na kolejová vozidla v pražském Zličíně. Slíbili to zástupci firmy na schůzce s odboráři.

Serveru iDNES.cz to potvrdil mluvčí Siemensu Petr Sedláček. Německý koncern oznámil plánované uzavření českého závodu minulý týden. To se nelíbilo odborům ze svazu KOVO a zaměstnancům, kteří minulou středu protestovali před továrnou na Zličíně. - čtěte Siemens zavře továrnu v Praze. Zaměstnanci protestovali

Siemens chce zličínský závod do druhé poloviny příštího roku prodat. Dnes proběhla první ze série schůzek iniciovaných odboráři, na nichž se má rozhodnout o podmínkách pro zaměstnance.

"Zopakovali jsme naši nabídku, že v případě prodeje továrny půjde balíček výhod pro zaměstnance nad rámec našich pracovních povinností," řekl Sedláček ze Siemensu. 

"Znovu jsme si s odbory zopakovali, že máme shodné priority: najít pro závod kupce, který by pokračoval ve výrobě, a zachovat maximum pracovních míst," dodal mluvčí.

Pražská továrna Siemens zaměstnává skoro tisíc lidí. Odboráři po zveřejnění zprávy o uzavření továrny pohrozili zastavením výroby. Vadilo jim i to, že se informace dozvěděli z médií. Podobně na tom byli i zaměstnanci pražského Siemensu.