Diskuze

Dluh vzrostl o 90 miliard, každý Čech dluží 86 tisíc

Česko se loni zadlužilo o dalších 89,9 miliardy korun. Státní dluh stoupl na konci prosince na 892,3 miliardy. Každý obyvatel České republiky tak už dluží přes 86 tisíc korun. V roce 2006 si stát půjčil přes 111 miliard.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

oskar

8. 1. 2008 21:07
dluh

by měli splácet 30% všichni politici co byli ve vládě,včetně presidentů,30% všechny vládnoucí strany a 30% budiž,občané kteří ten dluh nezavinili.Myslím si,že se vybere dost peněz abychom bez problémů vyšli a nemuseli se zadlužovat.Stačilo by jen rozumně vynakládat s penězi,jenže jejich peníze to nejsou a zodpovědnost žádná,tak proč by se nerozhazovalo.

0 0
možnosti

NáhodněProcházející

8. 1. 2008 21:26
Re: dluh

"a 30% budiž,občané kteří ten dluh nezavinili." myslis ty obcany, kteri se nechali korumpovat? Kteri podporuji vlady ne podle toho jak bude ridit nebo jak ridila zemi, ale podle toho kolik drobku jim shodi dolu?

A ze nema nikdo zodpovednost? Jak to ze ne? Jak mohou lide zvolit nekoho, kdo bezucelne prosustruje jejich penize? Uz za stareho Rima vedeli co je dulezite. Dat luze chleb a hry. V moderni demokracii to doslo tak daleko ze luza si sama chleb a hry vynucuje a politikove, chtivi zvoleni, jim tedy podstrojuji... Neni problem v politicich, je problem v obcanech. Kdyby lide chteli, aby politici setrili a volili by podle toho, tak si pis ze by kazdy politik dlouho kazdou korunu obracel v dlani. Protoze by na tom zalezelo jeho zvoleni... :-)

0 0
možnosti