Diskuze

Developeři utíkají z Prahy. Starý územní plán brzdí výstabu nových bytů

Dlouhotrvající problémy s povolováním výstavby nových bytů v české metropoli hýbou prodejním žebříčkem rezidenčních developerů. Situace na pražském trhu vytlačuje mimo hlavní město především menší developery, po příležitostech jinde se však ohlížejí i ti větší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J77i28ř83í 27O87s26i52n73a

16. 10. 2017 21:37

Poděkuje zeleným Stropnickému, pokud se vám to nelíbí. Bytů a kanceláří je tu až moc a taky spousta smradu z domorodců- kuřáků a jejich aut. Kladno by se mohlo rozrůst jako periferie Prahy. Propojit je s Prahou metrem, vyřešilo by to přecpané smradlavé ulice od dojíždějících.

0 0
možnosti

K17a35r60e17l 69D21r62d22a

16. 10. 2017 11:29

Jen tak mimochodem, na starém Chodově prodal Mlejnský stoleté fotbalové hřiště uprostřed rodinných domků na novou výstavbu. Volná zelená louka v Praze vhodná ke stavbě podle developerů. Hezky posekaná a zarovnaná. ;-D Nebo na Opatově u kruháče se měl zrušit park, aby zde mohl stát nový věžák.

Na Jižním Městě, pražské mafiánské Palermo, pokud se něco nového postavilo, tak zpravidla na velmi diskutabilních místech. Zpravidla v těsném sousedství stávající zástavby.

Vedle toho jsou tady 40 let volné stavební proluky. Patrně chytře vlastněné majiteli a užívané ke spekulaci s cenou. Na nich se plánuje megalomanská výstavba. Protože jsou pozemky v Praze drahé, tak ta spekulace s cenou vypadá zhruba tak, že zatímco místní si představují výstavbu přiměřenou k okolní zástavbě, developer žádá využití maximálního prostoru a výšky na svoji stavbu. Jeho rozlet musí krotit zákony a demonstrace.

A vedle toho je tady 40 let chátrající stará komerční zástavba, kterou neumíme modernizovat a udržet v solidním stavu. Což z nějakého důvodu, není problémem developerů. Zvláštní vztahy. ;-)

1 0
možnosti

J29a30n 45H11y21n16e64k

16. 10. 2017 11:19

Když nebudou stavět na zemědělské půdě, samozřejmě vyjmuté z půdního fondu, ta aby mě nějaký pisálek nekritizoval. tak co. Obce a zemědělci by si měli držet velký odstup o tzv. developerů.

1 0
možnosti

K33a58r50e23l 94D70r52d21a

16. 10. 2017 11:12

Báječný byznys je pronájem bytů, pokud možno nelegální. Sedíme na schůzi SVJ, správu domu děláme svépomocí za hubičku. Tradiční 1/2 či spíš 3/4 majitelů zcela kašlou na to, že se jejich dům musí spravovat a ani na schůze majitelů nechodí. A místo nich tady sedí podnikatelé, co drží v našem domě byt na pronájem. Hlídají si nízké náklady a samozřejmě nemají čas na domě v rámci předsednictva SVJ makat. Prý toho mají moc. Máme tady právníka, co pronajímá 9 bytů v Praze a jakousi účetní, co jich má 7. Nejchytřejší majitelé ze všech majitelů na schůzi.

Přitom pronájem. To jsou krátkodobé termíny, věčně stěhování, poničené chodby a výtahy. Nájemníci bez záruky a bez vztahu k domu. Vandalismus. A pak si sedí "podnikatel" na schůzi a bere za bernou minci, že je tady domovní důvěrník, co za 1000 Kč měsíčně a pochvalu na schůzi řeší škody, co generuje jeho byznys. Aneb, podnikání parazitů. :-P

Na druhou stranu. Může to takto dělat každý, je to vcelku snadné. Rozumný přivýdělek k průměrnému platu. Byty se v rodině mohou uvolnit raz dva. Pak je určitě s ohledem na inflaci rozumné byty držet a spíš pronajímat. I když, pravidelně jsou zde diskuse, že pronajímání není žádný med. Podvodníci, dluhy za nájemníky, zničené vybavení...

Jen, že pokud jste kupovali byt, tak zjistíte, že do každého projektu se navezou "realitky" a za účelem vytvoření nájemních bytů skoupí raz dva nejšikovnější byty v projektu, přednostně a ve velkém.

Tedy, celá výstavba a prodej nových bytů je podnikáním s nájemními byty také deformovaná. Nejde jen o bohaté Rusy a cizince. Češi v tom kouzlí také. ;-)

4 0
možnosti

Vyžeňte z Prahy rusáky a rázem bude bytů dost.

0 0
možnosti

J78a27n 15H80y16n26e58k

16. 10. 2017 11:17

To byl zase úlet.:-/

0 0
možnosti

J36a91n 26S69e64m33i86k

16. 10. 2017 10:32

Standardni problem v demokracii popsany z mnoha zemi a nejvice diskutovany treba v Britanii:

obecne se tvrdi, ze konstantni velky rust cen nemovitosti neni dobry (pro mlade etc).

JENZE, naprosta vetsina lidi ma jiz bydneni zajisteno (koupili driv,zdedili,dostali), a pro ty je rust cen jejich nemovotosti DOBRA zprava (minimalne to neni zprava negativni)

Ty pro ktere je rust cen nemovoitosti problem budto jsou deti a nemaji volebni pravo, nebo je jich ve srovnani s temi co uz bydleni maji zanedbatelna mensina.

Takze politicke organy reflektuji to ze vlastne naprosta vetsina lidi ma zajem na dalsim rustu cen nemovitosti, a odstranovani prekazek nove vystavbe neni prioritou

2 0
možnosti

Dobré je to pro investory,kteří na růst spekulují, ale pokud máte bydlení, tak je vám to k ničemu. Protože, když to prodáte, musíte koupit jiný a ten bude taky drahý.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti

všichni ty pánové mají nakoupeno hafo bytů a nyní jenom s postbolševickou radostí sledují, jak se jim hezky zhodnocuje majetek.. celkem lehce vydělané penízky... skoro lepší, než spekulace s pozemky u obchvatu..

0 0
možnosti

V Praze už bydlí minimálně 250 000tisíc cizinců-když nepočítám Slováky,plus Arb,hotely......prostě celá Evropa se sem nevejde! Není to o tom ,že se málo staví...

Narvané metro,parkování také....

1 0
možnosti

3000 zahájených bytů je opravdu málo..! Dokud budou chtít lidé v Praze bydlet, tak se město bude rozšiřovat, děje se to cca od roku 900 n.l.

0 0
možnosti
Foto

J37i72ř82í 29E31r84b25e98n

16. 10. 2017 9:51

"(...) Neobnovila se tak zásoba nových pozemků vhodných k výstavbě, což vede k jejich vyčerpání,“ postěžoval si Korec.

.

Ehm, zásoby pozemků jsou neobnovitelným zdrojem – buď existují, anebo neexistují ;-) a kde ty "nové" pozemky brát? Ve Stromovce, v Grébovce, na Petříně nebo na nádražích (ostatně unikátní bubenský železniční komplex už developeři taky "zrevitalizovali")?

1 0
možnosti
Foto

No ja nad tim teda rozhodne plakat nebudu, vetsinou stejne zastavuji bud naprosto nevhodna mista, kde by nikdo pri smyslech ani bydlet nechtel, a zbytecne likviduji pudu a zelene plochy (a zhorsuji tepelny ostrov a vstrebavani vody), nebo se cpou do dobrych lokalit, ktere jsou dobre prave proto, ze maji jeste dost zelene a je tam prijemne bydleni, pomalu ukrajuji ze zelenych ploch a nici to, proc dana lokalita byla vlastne dobra. Nemluve o tom, ze ty developerske projekty jsou vetsinou dost osklive a nevkusne.

9 2
možnosti

jasně, by už bydlíte, tak proč by měl bydlet někdo další, že?

mimochodem, i ten váš barák někomu někdy zabránil výhled na les v dáli nebo minimálně zabral kus zelené plochy ;-)

5 1
možnosti