Diskuze

Bankovní identita je pro statisíce lidí nedosažitelná. Smůlu mají i Slováci

Ověření totožnosti pomocí přístupu k internetovému bankovnictví vstupuje do druhé fáze. Lidé mohou bankovní identitu nově uplatnit i při komunikaci s komerčními firmami, dosud to šlo jen při využívání služeb státu. Je v tom však háček. Většina cizinců usazených v Česku má zatím smůlu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A je s jejím použitím na STÁTNÍCH službách spojeno i AUTOMATICKÉ ZŘÍZENÍ DATOVÉ SCHRÁNKY ??? Aby se pak člověk nedivil, že mu stát začne doručovat tam a on nereagoval včas na důležité dopisy...

0 0
možnosti

Letos jsem platil daně na daňovém portálu přihlášen bankovní identitou. Fungovalo to úplně suprově.

0 0
možnosti

Už jsem to psal, ale zopakuji to: Je zajímavé, že o přihlášení bankovní identitou od ČSOB nemá zájem např. ČSOB stavební spořitelna. Prostě to nelze zřídit bez osobní návštěvy u přiděleného poradce.

1 0
možnosti

Nechápu, proč bych jakékoliv bance měl odesílat údaje o tom, kam lezu. Stačí mi DS.

2 3
možnosti

J40a85n 43M11a87r78e89k

10. 6. 2021 6:30

Nikdo vás do toho nenutí. Jen co moje banka to konečně v Česku zavede hned to budu využívat. Pravda pokud do toho náhodou nehodí vidle naši poslanci s nějakým nápadem. Věřte jedné věci. Doleji pan Roháček má neuvěřitelnou pravdu.

1 0
možnosti
Foto

Nakonec jsem postupným během události skončil tak, že se na Portál občana můžu přihlásit přes datovou schránku, e-Občanku, MojeID, Mobilní klíč govermentu a i bankovní identitu :-P

4 0
možnosti

P95e30t54r 28M53a97r45e85š

10. 6. 2021 5:34

Já se docela divím, že ještě někdo funguje bez datovky. Zřídil jsem si ji asi před 4 lety a byl jsem fakt mile překvapený, o kolik to zjednodušilo komunikaci s úřady. No a dá se s tím dělat i ta online identifikace, třeba na to zmíněné sčítání nebo očkování, přičemž nemusím využívat třetí, komerční subjekt.

5 0
možnosti
Foto

Na datovce mi vadí jediná věc. Že ji vytrvale ignorují státní orgány. Ta nejdůležitější lejstra z Katastru a z FÚ mi vždy pošlou poštou na trvalou adresu... (Bez ohledu na to, že já jim píši datovkou, takže o ní ví i jinak než z registrů...)

2 0
možnosti

Zapomněli jste na mojeID.

7 0
možnosti

mojeID je fakticky konkurenční služba

0 0
možnosti

Nechápu, o čem je tento článek. Občan ČR, dojíždějící za prací do Rakouska bez toho, že by tam měl jakýkoli pobyt, si bez problémů vyřídí elektronickou identitu v bance, na Finanz online, či ještě v jakémsi dalším státním registru pro elektronickou komunikaci, na základě předložení českého OP, v mém případě z roku 2012. Někde je nutno pouze zvednout zadek, koupit si rakouskou SIM kartu a někde ve stánku si ji ztotožnit, rovněž proti českému OP. A to rozhodně netvrdím, že by rakouská byrokracie byla nějak extra pružná.

Asi to bude tím, že (nejen) rakouské státní instituce neztrácejí čas žvaněním o demokracii, postoji k Číně a o tom, co kdo dělal před 40 lety.

Čeští novináři by také měli psát více pozitivně, a ne jen stále kritizovat. Například název tohoto článku by měl znít: "Státní aparát ČR již nepoužívá ke komunikaci břidlicové tabulky", jiný článek by mohl znít třeba: "V ČR se daří likvidovat železniční síť mnohem rychleji, než ji tam v 19. století Rakousko stavělo", a tak podobně.

24 1
možnosti

J80a17n 48M98a81r28e55k

10. 6. 2021 6:31

Nekonečně +++++.

1 0
možnosti

Roztříštěnost identifikace občana v systémech e-governmentu je principiálně špatná; udělat z toho ještě "vejvar" pro soukromé firmy, je už šílené Rv

Jestli je někdo líný si dojít jedenkrát na poštu (nebo jiné místo CzechPointu) a zařídit si Datovou schránku, tak by to mělo být přikázáno zákonem podobně jako občanka.

Jinak co se týká Slováků - to je součástí konceptu, jakou část českého e-governmentu mají používat osoby, které nejsou občany ČR ale jiného státu, a jak se mají identifikovat. Pak je jedno, jestli je to Slovák nebo Papuánec, z hlediska českého státu to není občan ;-)

1 7
možnosti

klidně si ji zřídím, jen stále nevím k čemu. Asi tak..

2 0
možnosti

Pisálci a politici, kteří do našeho krásného jazyka zavádí zhovadilosti typu "vyšší stovky firem" , případně milionů , zaslouží nakopat do koulí. S rozběhem a bez milosti.

8 3
možnosti
Foto

J13i76ř55í 33V79a16c26e77k

10. 6. 2021 7:52

Co je špatného na výrazu vyšší stovky?

4 1
možnosti