Diskuze

Kněžna z rodu Zátků: Němci u nás rabovali tři dny, zkázu dokončili komunisté

Kristina Sigurdssonová je pravnučkou slavného podnikatele Dobroslava Zátky, který v roce 1884 založil Zátkovy těstoviny. Žije střídavě v New Yorku, Sao Paulu, Bruselu a Českých Budějovicích. Jako žena polského šlechtice užívá titul kněžna.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Kněžna z rodu Zátků:...???

Jen pro připomenutí šlechtické tituly u nás neplatí a zrušil je samotný Masaryk....;-)

1 0
možnosti
HV

H68o25n50z14a 92V29r17á41n44a

9. 12. 2017 19:14

No, zkuste číst více než jen nadpis. Je manželkou polského šlechtice... A jen pro připomenutí (když tak chcete připomínat) Bylo (a je) dovoleno přijímat zahraniční šlechtické tituly, jsou-li v souladu s legislativou onoho státu.

3 1
možnosti
LP

Dojemné... I slzu jsem málem uronil. To bylo napsáno pro prvorepublIkový časopis "Čtení pro paní a dívky?"

2 0
možnosti
MM

Za nástup komunistů může paradoxně taky německo, které poslalo Lenina jako agenta udělat v Rusku revoluci, svrhnout cara a založit bolševickou stranu. A tak Německo položilo základy dlouhodobého oslabení Ruska ve světě, a na pár let se mu to i podařilo.

4 1
možnosti
MP

V době, kdy Německo nechalo Lenina projet bez zatčení ze Švýcarska do Ruska, byl car již dávno svržený.

Vraťte se do školy, prosím!

1 2
možnosti
LK

Dnešní Česko je výsledkem po staletí trvajícího exodu schopných lidí. Skoro to vypadá jako nějaké prokletí naší země. Pokaždé když už se blýská na lepší časy objeví se nový démon, který zahraje na ty nejjemnější stránky lidí a zažene nás zpět do bažin.

3 1
možnosti
MP

Škoda, že ty "struktury", které táhnou zemi na východ nepojmenovala - tak to udělám za ní: Zeman, Klaus a Okamura.

7 3
možnosti
JF

J71i18ř27í 76F37o19g74e68l

9. 12. 2017 10:42

A tečku dala širší rodina, která vyrestituovaný majetek rozprodala. (Jestli tomu tedy dobře rozumím)

2 1
možnosti
MP

Moc tomu nerozumíte! Některým rodinám nic jiného nezbylo, než alespoň trochu napravit křivdy, které jim komunisté udělali a zničený, vyrabovaný majetek alespoň prodat.

3 1
možnosti
FN

To je šik paní.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý příběh. Škoda, že Němci a SSSR nekolikrat zamichali našimi dějinami a těžce zasáhli tolik českých rodin. Bez toho socialistického experimentu bychom měli hdp někde na úrovni Rakouska, které na tom bylo před rokem 1948 dokonce hůř. Ale zase jsme, pravda, dostali tvrdou, ale cennou lekci a zkušenosti. Ty se ještě budou hodit. Krásný advent všem.

8 0
možnosti
MP

Víte, když mě připadá, že ta tvrdá lekce moc cenná nebyla. Alespoň když se podívám, jakou podporu mají nyní různí Klausové, Zemanové, nebo Okamurové.

Spíše mě připadá, že se česká společnost vrací před rok 1947, kdy už se jí povedlo špatnou volbou uvrhnout zemi na desetiletí do Ruského područí.

4 4
možnosti