ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Falešně obvinila partnera z pěstování konopí, po pár dnech se přiznala

  • 6
Kvůli neshodám falešně obvinila svého partnera žena z Jindřichohradecka. Na policii ohlásila, že její přítel pěstuje konopí. O pár dní později ale přiznala, že je uživatelkou drog ona sama a 43 rostlin pěstovala jen pro vlastní potřebu. Za dvojici trestných činů jí teď hrozí vězení.

Sedmatřicetiletá žena pěstovala konopí na zahradě u rodinného domu v obci na Dačicku nedaleko Jindřichova Hradce. Soužití s jejím tehdejším partnerem často doprovázely hádky a neshody.

„Jedna z nich vyústila v to, že žena v červenci zavolala na tísňovou linku s tím, že její přítel na zahradě pěstuje konopí. Policistům vydala 43 vzrostlých rostlin,“ upřesnila jihočeská policejní mluvčí Věra Mžiková.

Po pár dnech se však situace výrazně změnila. Žena na policii doručila písemné vysvětlení, že konopí pěstovala sama pro svoji potřebu, neboť je pravidelnou uživatelkou této drogy.

„I přes to, že drogu užívala ona a ani ji nikde neprodávala, je takové chování protiprávní a trestné,“ dodala mluvčí Mžiková.

Policisté zajištěné rostliny zaslali ke zkoumání. To prokázalo, že jde o konopí s více než deseti gramy účinné psychotropní látky THC.

Žena je tak podezřelá ze spáchání trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Trestným činem může být i křivé obvinění.

„V případě prokázání viny hrozí podezřelé ženě trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela policejní mluvčí.