- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
supr. Až nám za 10 let odejde současná trouba, tak máme o čem přemýšlet, co si pořídíme (pokud nebudou novější technologie)
A takové věci jako jakou teplotu nastavit na sondě...nikde. A rýže až 20 minut po všem?? To bude losos studenej jak..
Já jsem pochopil, že napřed dáte vařit rýži a pak tam vrznete lososa, aby to bylo všechno zaráz hotové.
Vy jste to pochopil jinak?
"A nemusíte se bát, že jídla od sebe převezmou vůni či chuť, tomu brání ventilátor."
A jak tomu ten ventilátor brání?
čerstvé jahody v říjnu i kdyby byly odněkud dovezené
hlavně to těsto rozválené na 1,5cm tlustý plát je na jahodové knedlíky snad světový unikát
Multifunkční elektrické trouby, jinak řečeno konvektomaty, s velkým výkonem a spoustou programů jsou bájo.
Jen ta cena za slušný gastro stroj - přes 100 000 Kč - prakticky vylučuje, že byste si domů byli schopni koupit něco srovnatelného s tím co používají profi kuchaři.
Dělat lososa a jahodové knedlíky v jednom tak si zošklivím oboje
A kdepak je nápis "Komerční sdělení"
.
Jinak to bude teda mňamka jahodové knedlíky načichlé rybinou.
Na přípravu rýže je samozřejmě lepší rýžovar. A jestli čas přípravy přetáhnete, (u každého jídla je jiný) tak se nic moc nestane - akorát to nebude k žrádlu. Specielně u rýže to pak bude výsledek jak v Japonsku. U nás se ovšem takové rýži říká rýžový nákyp, případně kejda.
Že se šéfkuchaři Antonínu Bradáčovi chce takhe se ztrapňovat...
Tak rýže mě fakt rozesmála. Příprava rýže je snad základ. Dáte do kastrólu rýži v poměru s vodou 1:2 a dáte na oheň. Když je voda vsáklá a odpařená, tak podáváte. Hotový hi-tech. Tzv. dušení rýže. Když to nevychází, tak vodu slijete či přidáte. Testujeme uvaření rýže pod elektronovým mikrosk... pardon, prostě si to ochutnáte.
Ovšem na sporáku a v obyčejné troubě též uvařím několik jídel najednou. Nevidím důvod, proč strkat ovocné knedlíky a rybu do trouby (obzvlášť když chci rybu pečenou a ne pařenou), když můžu rybu normálně upéct a knedlíky normálně uvařit. A taky není od věci vést děti k tomu, že k jídlu je to, co je zrovna uvařeno a nevymýšlet si každý člen rodiny svoje extrabuřty.
Přesně tak.
Chtěl bych vidět tu domácnost, kde se k obědu dělají 4 chody - pro každého něco. V takové domácnosti by se mělo spíš začít s výchovou, než pořizovat nesmyslné zařízení.
Perfektní, uspořím spoustu času. Tento sporák mám, ani jsem si neuvědomila, že má tyto schopnosti. Jsem nadšená. Děkuji za článek.