- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
S kohoutkem nad sporákem opravdu objevili Ameriku... Moje babička ho měla už v roce 1953, sice ne skládací, ale měla. Je fakt, že se nemusí tahat hrnce s vodou na sporák od dřezu, ale dají se naplnit, což je především smysl toho kohoutku, ne jen na doplňování při vaření, až na plotně.
"nikdo nenutil lidi, co tady pisou, aby meli tak priblble nazory (..)" + "Boze, nas drez je vetsi a hlubsi, nez nejvetsi drez na trhu v CR!"
---> Nechápu, jak si můžete vůbec dovolit nesdílet názor pí. Marcelky, že ona a její kuchyně jsou nejlepší ve vesmíru. A jestli ne NEJlepší, tak minimálně NEJvětší a NEJhlubší
Zajimava diskuze. Pot fillers jsou standardem predevsim v restauracnich zarizenich, v soucasne dobe se bezne instaluji i v nekomercnich kuchynich. Zadny z diskutujicich zarizeni jej nema, vsichni nicmene vi, jaka je to pitomost......
No u té první kuchyně nevím, co s tím ostrůvkem. Dřez uprostřed, pracovní plochy různě kolem. Takže budu s mokrým nádobím, omytou zeleninou apod. pobíhat po celé místnosti. Podlaha bude za chvíli jedna klouzačka...
Tak bych to uz asi uzavrela vetou:
Debating on internet is like competing in the paralympics, even if you win you're still retarded .....
Diskutovat na internetu je jako soutezit na paraolympiade, i kdyz vyhrajete budete porad postizeny....
No, je to jen vaše vlastní dobrovolné rozhodnutí, že sama sebe takhle vnímáte.
Pro p. Marcelu Lemfeldovou:
Můžete mi, prosím, sdělit, proč máte na stropě požární čidlo a co je ta zvláštní mřížka v podlaze před lavicí pod oknem?
Požární čidlo v domě je od jisté doby úředně nutné. Stojí to pár stovek a zachrání životy.
Ta mřížka slouží k tomu, že tam zametou drobky a špínu a ona vypadne v Austrálii.
Mám podezření že první kuchyně, kromě toho, že je nepraktická, je zároveň podvrh. Jak už psali někteří přede mnou: britské spotřebiče a zásuvky, kuchyň z USA a všechno je to údajně v Ostravě. Jediná dohledatelná paní M. Lemfeldová ale žije v Praze - Dolních Počernicích. Její obhajovatelé - Mira Love a Vit Kostriz jsou až nápadně smyšlení a na fotkách není jediná známka, že by se jednalo o Čechy. Navíc jsou lehce mázlé, jako kdyby to byl sken nebo by chtěl někdo znemožnit přečtení nápisů.
Jsou to sice nepřímé důkazy, ale "smrdí" toho hodně. Pomohla by fotografie s nějakou jasnou identifikací - včerejší noviny například;)
Ať čtu jak čtu, nikde tam nevidím, že by měla být první kuchyně v Ostravě.
Vyklápěcí elektrické zásuvky jsou opravdu nebezpečné, pokud do nich zateče voda, dojde ke zkratu, v lepším případě to vyhodí pojistky, v horším vyhoříte. Bohužel současní moderní architekti myslí více na design než na praktičnost a bezpečnost.
Pro p. Marcelu Lemfeldovou:
Paní Marcelo, Vaše kuchyně je krásná, ale tak nějak moc. Nechápejte to špatně, mně by se asi víc líbila v akci, takhle na mě působí příliš katalogově. Nedokážu úplně posoudit její praktičnost, něco mě zaujalo víc, něco méně, bylo by nutné si to osahat. Připadá mi docela náročná na údržbu, třeba ty římsy. Tolik opěvovaný kohoutek na sporákem mě nezaujal, také jsem zvyklá dolévat vodu ze skleničky a nepřenášet, ale ten kohoutek se mi líbí designově. Sporák je krásný, občas se podobné nádhery objeví třeba na stránkách Apetitu, pro kolik vaříte lidí? I přes výkonnou digestoř mám pocit, že na kořenkách a na kohoutku stopy mastnoty zůstanou, alespoň já tu zkušenost mám. Já osobně jsem ostrůvek zrušila, mě nevyhovoval, je to věc názoru.
Na zlou kritiku nehleďte, důležité je, že Vy se v kuchyni cítíte dobře, že Vám vyhovuje a že je taková, jakou jste si přála. Vkus má každý jiný. Jste dobrá, že jdete osobně s kůží na trh a obhajujete to "Vaše".
Druhá kuchyně vůbec neodpovídá mému vkusu, nemám ráda strohé moderní linie, připadala bych si jako v nemocnici. Ale majitelé si ji nechali dělat na zakázku a tak jejich vkusu a naturelu určitě odpovídá a vyhovuje.
dobry vecer, opravdu nemam ani jednu korenku mastnou, nebo postrikanou. Ja to tady asi budu muset opravdu vyfotit s giga zoomem... :-) Dekuji za pochvalu (snad?), ale prece kazdy mame jiny vkus a jinak jsme zvykli se ve sve kuchyni pohybovat. Narocna na udrzbu nijak zvlast neni. Neprasi se nam doma takovym zpusobem, abychom meli vsude plno nanesenin...
První kuchyně je obrovská, ale přesto mi nepřijde až tak vychytaná. Dřez je zbytečně malý a chybí odkladní místo vedle lednice. Na, to že se zabývali kohoutkem nad sporákem mi to přijde škoda. A vodu do hrnců lze dolít skleničkou, nemusí nosit celý hrnec.
Druhý kuchyně je menší, ale má naprosto nevhodně umístěný dřez u kterého se stěží dá stát rovně a levou rukou člověk naráží do trouby...nedej bože, aby byla otevřená a horká. A dvě zásuvky na celou linku mi přijdou teda hodně málo. Navíc toto vysouvací řešení tak nějak nejde dohromady s filozofií bezespárové linky.
dobry vecer pane Jebavy,
tak ze drez je zbytecne maly je smesne, nebot je vetsi a hlubsi, nez jakykoliv drez nabizeny v CR. A proc si tam nedat pot filler, kdyz muzeme? Kdybychom vsichni pouzivali jen to, co je zvykem, tak se uz sto let nikam nepohneme.... ;-)