Diskuze

Vzkříšení kyselé legendy. Znojemské okurky znovu pěstují i vyrábějí u Znojma

Znojemské okurky ze Znojma? To už dlouho neplatí. Ty z obchodu pocházejí z Tábora v jižních Čechách, Bzence na Hodonínsku i zemí Středního východu. Teď se však zdá, že kyselá znojemská chlouba zažívá vzkříšení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jedině Efko z Veselí n. L., úžasně křupou!

Asi si pro jednu dojdu, i když takhle na noc....

1 0
možnosti
PH

P13e10t92r 56H42u43l33k55a

29. 11. 2021 21:13

Ty turecké jsem potkal. Moc mě nejely.

2 0
možnosti
TN

Já kupuji ty "Znojemské okurky" z Tábora, co koupili tu originální recepturu a jsem velmi spokojený. Chutnají výborně. Jsem zvědavý na tu novou firmu.

4 0
možnosti
MK

Paní redaktorko,

vyměňte v nadpisu slovo "vyrábějí" za slovo "konzervují" nebo "zavařují". Slovo vyrábějí mi zní, jakoby ty okurky vyráběli z bakelitu.:-/

1 1
možnosti
VI

Snad to bude ta stará,ale velmi kvalitní receptura a Znojemské okurky budou skutečně chutnat jako Znojemské.Ty Znojemské okurky ze středního východu se jíst nedají.

5 0
možnosti
MK

Co na ni bylo velmi kvalitního, pořád je to jenom okurka, voda, cukr, ocet kořeni, to muže být jen jiná chuť díky jinému poměru, ale kvalita bude stejná

2 2
možnosti
PH

P81e85t68r 49H91a54n

29. 11. 2021 15:11

Znojemské okurky už dlouho nekupuji, platí se za (rádoby) značku, nechutnají tak jako kdysi. Dobré okurky kupují v Lidlu, jsou správně naložené; vůbec mi tím pádem nevadí, že nejsou české.

3 0
možnosti
Foto

Tak ty z Lidlu zrovna matou tělem, kdo se v okurkách opravdu vyzná, ten by je nekoupil.

0 3
možnosti
AN

Co značka Znojmia přešla pod Hamé, je to odpad, jako ostatně prakticky všechno pod značkou Hamé.

17 3
možnosti
Foto

Neznám žádnou dobře naloženou znojemskou okurku, kterou bych koupil v obchodech. Jediné měřítko kvalitních okurek je jednoduché. Nálev má ve sklenici šedavý zákal, což je známka, že opravdu kvasily. Když není zákal, je to pro mne ocet s cukrem a takové nekupuji.

0 12
možnosti
Foto

Vzkaz mínusářům, v tomto případě udělám výjimku. Jen jste ukázali, že jste ještě nejedli správně zkvašené okurky.

0 5
možnosti
Foto

Už dlouho kupuju okurky Machland a jsem spokojený. Mají silnější lák a né to co bylo ve Znojemských okurkách vyrobených v Turecku. Ano opravdu bylo malým písmem na nálepce "vyrobeno v Turecku". Přítelkyně je ze Znojma a tak je občas z nostalgie koupí ale čím dále méně.

3 0
možnosti
RB

R39o53m79a76n 92B34a82j98e47r

29. 11. 2021 15:02

Mám pocit že je to Efko Veselí nad Lužnicí, kupuji od nich kysané zelí ve sklenici a taky spokojenost - v Albertu jako Česká chuť.

1 0
možnosti
Foto

L21u89k20á31š 52G47y44ö30r

29. 11. 2021 13:34

"Umělá sladidla nahradil cukr". Nemělo by to být spíš obráceně? Cukr byl nahrazen umělými sladidly. Tak to totiž mají dneska okurky všechny a jeden by z toho zvracel. Království za normální kyselou okurku! ;-€

2 1
možnosti
Foto

Co těm znojemským okurkám chybí, je zejména kopr. křen a česnek. Já si svoje okurky, vyůěstované na jihovýchjodnám výběžku Brd, nakládám jenom se solí a těmi bylinkami- zeleninou. Cukru obsahují okurky samy dost, ten vykvasí a tím konzervuje. Jako diabetik odmítám cukr tam, kde absolutně není nutný- třeba v salámech, sledích nebo právě v těch okurkách.

7 0
možnosti