- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jedině Efko z Veselí n. L., úžasně křupou!
Asi si pro jednu dojdu, i když takhle na noc....
Já kupuji ty "Znojemské okurky" z Tábora, co koupili tu originální recepturu a jsem velmi spokojený. Chutnají výborně. Jsem zvědavý na tu novou firmu.
Paní redaktorko,
vyměňte v nadpisu slovo "vyrábějí" za slovo "konzervují" nebo "zavařují". Slovo vyrábějí mi zní, jakoby ty okurky vyráběli z bakelitu.
Snad to bude ta stará,ale velmi kvalitní receptura a Znojemské okurky budou skutečně chutnat jako Znojemské.Ty Znojemské okurky ze středního východu se jíst nedají.
Co na ni bylo velmi kvalitního, pořád je to jenom okurka, voda, cukr, ocet kořeni, to muže být jen jiná chuť díky jinému poměru, ale kvalita bude stejná
Znojemské okurky už dlouho nekupuji, platí se za (rádoby) značku, nechutnají tak jako kdysi. Dobré okurky kupují v Lidlu, jsou správně naložené; vůbec mi tím pádem nevadí, že nejsou české.
Tak ty z Lidlu zrovna matou tělem, kdo se v okurkách opravdu vyzná, ten by je nekoupil.
Co značka Znojmia přešla pod Hamé, je to odpad, jako ostatně prakticky všechno pod značkou Hamé.
Neznám žádnou dobře naloženou znojemskou okurku, kterou bych koupil v obchodech. Jediné měřítko kvalitních okurek je jednoduché. Nálev má ve sklenici šedavý zákal, což je známka, že opravdu kvasily. Když není zákal, je to pro mne ocet s cukrem a takové nekupuji.
Vzkaz mínusářům, v tomto případě udělám výjimku. Jen jste ukázali, že jste ještě nejedli správně zkvašené okurky.
Už dlouho kupuju okurky Machland a jsem spokojený. Mají silnější lák a né to co bylo ve Znojemských okurkách vyrobených v Turecku. Ano opravdu bylo malým písmem na nálepce "vyrobeno v Turecku". Přítelkyně je ze Znojma a tak je občas z nostalgie koupí ale čím dále méně.
Mám pocit že je to Efko Veselí nad Lužnicí, kupuji od nich kysané zelí ve sklenici a taky spokojenost - v Albertu jako Česká chuť.
"Umělá sladidla nahradil cukr". Nemělo by to být spíš obráceně? Cukr byl nahrazen umělými sladidly. Tak to totiž mají dneska okurky všechny a jeden by z toho zvracel. Království za normální kyselou okurku!
Co těm znojemským okurkám chybí, je zejména kopr. křen a česnek. Já si svoje okurky, vyůěstované na jihovýchjodnám výběžku Brd, nakládám jenom se solí a těmi bylinkami- zeleninou. Cukru obsahují okurky samy dost, ten vykvasí a tím konzervuje. Jako diabetik odmítám cukr tam, kde absolutně není nutný- třeba v salámech, sledích nebo právě v těch okurkách.