Žena rozházela posezení vinotéky na silnici. Bráním se před upíry, tvrdila

  • 10
Pouze hromada rozmetaných dřevěných dílů zůstala z posezení u vinotéky v Brně po nočním řádění zmatené, opilé ženy. Ta házela židle i kusy palet na blízkou silnici, kde ohrožovala provoz. Přivolaným strážníkům tvrdila, že se bránila před satanem a upíry.

Žena se do demolice zařízení podniku v Novém Lískovci pustila na konci minulého týdne zhruba ve dvě hodiny ráno. Svědek jejího počínání přivolal strážníky, kteří po příjezdu našli dotyčnou, jak zmateně popochází mezi kusy rozbitých židlí, palet a dřevěných kůlů.

Opile působící výtržnice měla na rukou drobné oděrky a ke spoušti se přiznala. „Hlídce vysvětlovala, že se snažila ubránit před satanem a upíry a rozhodit palety a kůly do prostoru kolem sebe vyhodnotila jako nejlepší způsob ochrany,“ přiblížila mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Strážníci vzhledem k ženině psychickému rozpoložení přivolali záchranáře. Na jejich žádost provedli dechovou zkoušku, která ukázala 1,22 promile alkoholu. Sanitka následně ženu převezla do psychiatrické nemocnice, jejím případem se bude zabývat správní orgán.

Strážníci zároveň průběžně odklízeli od rozházeného dřeva přilehlou silnici, o její dočištění se postaraly Brněnské komunikace.