Na muže se zřítila zeď rodinného domu, těžce zraněného vyprostili sousedé

  • 1
Těžké zranění utrpěl ve čtvrtek muž, kterého zavalily sutiny v Letonicích na Vyškovsku. Zřítila se na něj štítová zeď rodinného domu. Ještě před příjezdem hasičů zraněného muže vyprostili ze sutin sousedé.

Stěna se zřítila v podvečer před půl šestou. „Muž zabezpečoval dům proti nepříznivému počasí, chtěl ho zakrýt plachtou. Při manipulaci ale došlo k uvolnění stěny, muž přitom spadl ze žebříku a zavalily ho sutiny,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Záchranáři muži středního věku poskytli kyslíkovou terapii, zaléčili jej a zafixovali. Následně ho vrtulníkem transportovali k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno.

K poškozenému domu musel vyrazit statik. Po prohlídce objektu stanovil způsob zabezpečení a stabilizace objektu, což si vyžádalo příjezd posilových jednotek z Brna a Vyškova.

„Kolegové zajistili statikem určenou část domu výdřevou a na závěr pomocí automobilového žebříku štítovou zeď zaplachtovali,“ upřesnil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Zásah jednotky ukončily po desáté hodině večer.