VIDEO: Sundej uniformu. Polonahý opilec vyzýval policisty na souboj

  • 17
S opilým mužem dychtícím po rvačce se v pondělí potýkali brněnští strážníci a policisté v podchodu u hlavního nádraží. Agresor je vyzýval, aby sundali uniformu a utkali se s ním, sám se u toho demonstrativně svlékl. Nakonec v poutech putoval na záchytku.

Na rváče s podlitinami v obličeji se strážníci v pondělí odpoledne zaměřili poté, co na kamerách viděli jeho potyčku s jiným mužem. Ten už však v době, kdy dorazila hlídka, na místě nebyl.

Dvaatřicetiletý opilec na žádost o předložení dokladů reagoval urážkami a šermováním rukou, což upoutalo pozornost procházejících státních policistů.

Ti se společně se strážníky snažili rozčileného agresora uklidnit, což se jim však nepovedlo ani s pomocí jeho kamaráda.

Rozdováděný muž začal strážníky i policisty vyzývat k souboji. „Sundej si věci a pojď, dáme si to tady. Jen tak, v klídečku. Dáme si to spolu,“ provolával rváč k hlídkám a sám ze sebe strhl bundu i triko.

U toho hlídky zahrnoval dalšími nadávkami. „Nesnáším vaše zákony. Nešahejte na mě, já mám svoje práva,“ vykřikoval muž.

„Ve chvíli, kdy začal jeden ze strážníků mluvit do vysílačky, agresivní muž se rozmáchl proti jeho kolegovi, a hlídky se rozhodly muže spoutat,“ sdělila mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Při čekání na sanitku nadýchal výtečník 2,4 promile alkoholu. „Strážníci ho tak doprovodili nejen na ošetření do nemocnice, ale pak také na záchytnou stanici,“ uvedla Kadrnožková.

Případem se bude dále zabývat přestupková komise, násilníkovi hrozí pokuta za neuposlechnutí výzvy úřední osoby.