Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Policie České republiky

Policisté hledali spoutanou holčičku v autě, její únos však byl výmysl

  • 2
Vymyšlenou historkou o únosu zaměstnaly dvě školačky policisty v Hodoníně, kteří na základě jejich svědectví hledali auto se spoutanou holčičkou. Ve výpovědích kamarádek se však objevovaly nesrovnalosti, nakonec se obě přiznaly ke lži.

Jedna z nezletilých dívek školního věku v sobotu odpoledne zavolala na tísňovou linku, že se ji spolu s kamarádkou pokusil unést neznámý muž. „Dále dokonce tvrdila, že v tom autě viděla jinou spoutanou holčičku s přelepenými ústy,“ poznamenal policejní mluvčí Petr Zámečník.

Policisté okamžitě začali pátrat po zmíněném vozidle, další potom vyhledali dvojici oznamujících školaček.

„Od počátku s nimi byla těžká domluva. Obě dívky uváděly hlídce různá smyšlená jména a příjmení. Stále měnily své výpovědi a bylo patrné, že si celou událost vymyslely,“ popsal Zámečník.

Na místo nakonec dorazila pracovnice Orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD), které dívky přiznaly, že si celý příběh vymyslely. „Poté byly předány zákonným zástupcům a pracovníci OSPOD si dále ve věci povedou vlastní šetření s rodinami obou dívek,“ sdělil Zámečník.

Podle brněnského psychologa Štěpána Borkovce jsou takové případy ojedinělé. „Dívky se na sebe mohly snažit přitáhnout pozornost, ale bez znalosti podrobností a kontextu je těžké blíž určit motiv. Ze strany rodičů by mělo dojít k dialogu, co k takovému jednání dívky vedlo, a pro příště najít jiné řešení,“ uvedl Borkovec.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit