Diskuze

Už za pár let by auta na Zelném trhu mohla parkovat pod zemí

Už za pár let by pod dlažebními kostkami brněnského Zelného trhu mohlo být pěkně rušno. Bludištěm chodeb se tu budou procházet turisté a nad hlavami, ale přitom stále v temnotě jim budou parkovat auta. Pod Zelným trhem má totiž vyrůst podzemní garáž.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Navratil

11. 8. 2008 15:15
Mno,

k hotelu parkování patří, to dá rozum. Jenomže se má umístit pod stávající budovu (jak si to stavebník zařídí je jeho problém). Pak možná místa pro obyvatele přilehlých nemovitostí. Není důvod na Zelný trh přivádět další dopravu, zvláště uvážíme-li, jaký charakter mají přístupové ulice.

0 0
možnosti

Passenger

3. 8. 2008 1:55
Parkovací ppodzemní dům před Janáčkovým divadlem

Před pár lety primátoři, pánové Svoboda (ODS) a pak i Onderka (ČSSD), slibovali, že pouze na jeden jedinný rok pustí před totálně zdevastované prostranství Janáčkova dvadla auta k parkování...a že rok na to se začne budovat podzemní parkování v této lokalitě,hlavně pro auta parkující před Místodržitelským palácem. Je to i podmínka pro rozsáhlou rekonstrukci náměstí, umístění sochy Jindřicha Jošta na koni a vytvoření místa bez aut! Pár let nám uběhlo, auta před J.divadlem vesele parkují dále a prostor je totálně zdevastovaný... Zajímalo by mě, co teda s tím dál bude...?!?

0 0
možnosti

mutantmutant

31. 7. 2008 12:14
podzemí

proč teda opravovali pod Zelňákem ty podzemní chodby?

0 0
možnosti

jordan23

31. 7. 2008 10:10
Zbytečnost

Nejsem proti tomu, ale příjde mi to zbytečné.

Již několik let stojí na Moravském náměstí parkovací dům a jaká je jeho vytíženost??? Jestli 10% tak je to moc.

Dokud nebude využit na 90%, tak je podle mě zbytečné stavět další ať už podzemní či nadzemní parkoviště v centru Brna.

0 0
možnosti

mutantmutant

31. 7. 2008 12:15
Re: Zbytečnost

jj, souhlas

0 0
možnosti

Pan Navratil

31. 7. 2008 9:50
Mno,

takže podzemí Zelňáku znám, nevím o tom, že by tam bylo příliš místa pro rozumný počet parkovacích míst, rozuměj víc jak dvacet.

Jak to bude vypadat? Stavaři "omylem" zbourají vybrané překážející staré chodby, omluví se, zaplatí pokutu a rázem bude místa dost.:-©

S památkáři si jako obvykle vytřou (Y) viz rekonstrukce domu na rohu Jakubského náměstí a Běhounské.

0 0
možnosti

iMuf

31. 7. 2008 14:27
Re: Mno,

je to k :-©. Nejen že ty amatérské lemry na magistrátě (jedno z jaké strany) "připravují" zpřístupnění chodeb už "200 let", i ten Váš scénář je v BuRaNovĚ docela dobře představitelný :-/

0 0
možnosti

wolflobo

31. 7. 2008 9:44
No nevím, nevím....

Tak teda nevím, vzhledem k tomu,že už to pod Zelňákem podvrtaný je, tak si myslím, že to bude dobrá nalejvárna peněz na veškerý zabezpečení a sanace podzemí.... Cena zakázky se během stavby zvýší několikrát, protože se "překvapivě" bude dělat archeologický průzkum, pak se zjistí, že je nestabilní podloží, dále, že je tam spodní voda....no nevidím to příliš reálné.....

0 0
možnosti

Evana

31. 7. 2008 8:09
---

Už na Zelňáku nějaký rok bydlím, projíždějící tramvaj mi posunuje skleničky, třepou se mi okna aprověs pokoje je 6cm. Nevím,nevím aby se jim to celé nepropadlo!

0 0
možnosti