Muže potrhal poštvaný pes, jeho majitel přidal kopance do hlavy

  • 432
Obětí brutálního útoku psa a jeho majitele se stal jednačtyřicetiletý muž v jihomoravském Rousínově. Řádění rozzuřeného stafordšírského teriéra ukončil až soused, který zvíře zahnal klackem. Napadený skončil v nemocnici, agresor ve vazbě.

Záminka k útoku z poloviny ledna byla podle napadeného zcela banální. Když při pracovní pauze posedával s kávou v parku, chtěl mu údajně mladý kolemjdoucí hodit do hrnku nedopalek cigarety.

„Když se proti tomu muž ohradil, agresor jej shodil na zem a začal do něj surově kopat. Navíc na něj poštval i svého amerického stafordšírského teriéra,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Vztah mezi muži byl přitom minimální. „Byl to člověk ze sousední bytovky a znali jsme se jenom od vidění,“ uvedl napadený v rozhovoru pro CNN Prima News.

Situaci se snažil řešit útěkem, ale pes i s majitelem jej pronásledovali až ke dveřím jeho bytového domu, kde zvonil na sousedy s prosbou o pomoc. Při tom jej dál kousal teriér.

„Ležel jsem v krvi na zemi, v bolestech, křičel jsem o pomoc a měl jsem pocit, že už mi asi nikdo nepomůže. Snažil jsem se psa vyrvat z mých nohou a do toho mě ten pán furt kopal do hlavy. Já už jsem si v tu chvíli myslel, že jsem mrtvej,“ líčil potrhaný muž.

Zachránil jej až soused, který vyběhl z domu a rozzuřeného psa holí odehnal. Ten pak zmizel i se svým majitelem, zatímco zraněný muž skončil v nemocnici, kde podle svých slov pobyl víc než týden.

„Kriminalisté na základě výpovědí svědků zjistili totožnost podezřelého, kterého ještě téhož dne zadrželi. Agresor je nyní podezřelý z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Soudce jej na návrh státního zástupce poslal do vazby,“ informoval Chaloupka.