Muž v Brně utíkal před policisty po střechách, pak se ukryl na půdě kostela

  • 7
Na půdě brněnského kostela minoritů se minulý týden ukryl třicetiletý muž při útěku před policisty. Původně si pro něj přišli do bytu v centru města, protože byl v pátrání a měli příkaz k jeho zatčení. Před hlídkami však začal utíkat přes balkon na střechy přilehlých domů. Rutinní záležitost se tak proměnila v akční pronásledování.

„Kolegové muže marně vyzývali, aby se vzdal, že jeho útěk je nebezpečný a navíc už se nemá kam ukrýt. Muž chtěl prostě hlídkám za každou cenu zmizet,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Při útěku se třicátník dostal až na střechu kostela, kde vikýřem prolezl na půdu. Policisté jej obklíčili a pro jistotu před zásahem uvnitř církevního objektu přizvali na místo hasičskou plošinu, aby jim hazardér přes střechy nemohl zmizet.

Následně začali systematicky prohledávat ztemnělé půdní prostory. Nejprve se jim podařilo najít batoh a zakrátko i schovaného muže.

„Pod hrozbou střelné zbraně jej kolegové na místě spoutali. Jak se ukázalo, jejich ostražitost byla rozhodně na místě. Zadržený měl totiž u sebe nůž, dva boxery a nabitou pistoli,“ řekl mluvčí.

V bytě policisté objevili chemikálie a varné sklo k výrobě drog. Část varny si muž před útěkem vzal s sebou, aby ji hlídky nenašly.

„Původně zamýšlené zatčení se tak znenadání rozvinulo v další trestní řízení, a to pro trestné činy nedovoleného ozbrojování a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ poznamenal Chaloupka.

Muž nyní po zadržení sedí ve vazbě.