Muž bydlící v brněnských Řečkovicích našel svou poštovní schránku znečištěnou výkaly. Z činu viní bývalého souseda. | foto: Městská policie Brno

Muž měl ve schránce exkrementy i hořící látku. Dělá to bývalý soused, myslí si

  • 4
Nepříjemným schválnostem čelí osmasedmdesátiletý muž obývající bytový dům v brněnských Řečkovicích. Nedávno nalezl svou poštovní schránku zaplněnou exkrementy, o dva týdny později v ní hořel kus textilu. Muž z těžko pochopitelného jednání viní svého bývalého souseda. Obrátil se proto na brněnskou městskou policii.

Senior poprvé přivolal na pomoc strážníky v první půlce října, kdy našel svou schránku potřísněnou a zaplněnou výkaly. A nebylo to prý zdaleka poprvé.

„Strážníkům řekl, že schránku na dopisy mu z jemu neznámých důvodů úmyslně znečišťuje bývalý soused,“ informovala mluvčí brněnské městské policie Jana Pokorná.

Minulý týden ze schránky nešťastného obyvatele domu pro změnu stoupal kouř způsobený hořícím kusem textilu. Opět proto zavolal strážníky, kteří látku uhasili.

Údajného viníka, za něhož senior označil osmačtyřicetiletého muže z Vyškovska, který v domě dřív bydlel, však hlídka ani v jednom případě na místě nezastihla. Případem se tak pro podezření z přestupku proti občanskému soužití zabývá správní orgán.

4. července 2023