Policisté na Brněnsku v pondělí večer hledali auto jedoucí po R52 v protisměru (ilustrační snímek).

Policisté na Brněnsku v pondělí večer hledali auto jedoucí po R52 v protisměru (ilustrační snímek). | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Senior zabloudil v mlze, po rychlostní silnici jel v protisměru

  • 3
Auto v protisměru honili v pondělí večer policisté na rychlostní silnici z Brna do Mikulova. Řídil ho čtyřiasedmdesátiletý senior, který v mlze zabloudil a špatně odbočil.

Policisté dostali hlášení, že se po rychlostní silnici R52 poblíž motorestu U Toma u Rajhradu na Brněnsku v protisměru pohybuje osobní auto. Ve směru z Brna do Mikulova jelo v levém jízdním pruhu. Za husté mlhy proto okamžitě zablokovali silnici ve směru na Brno.

"Když se jim v oblasti Bratčic podařilo auto zastihnout, jen zírali. Za volantem pomaloučku jedoucího stařičkého fordu seděl čtyřiasedmdesátiletý muž," popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Překvapením pro policisty bylo i šoférovo vysvětlení, jak se v protisměru ocitl. "Hlídce sdělil, že v prostoru křižovatky poblíž Rajhradu zabloudil a v mlze se špatně orientoval," sdělil mluvčí s tím, že senior prý ani nevěděl, kam jede. 

Auto se zmateným mužem policisté doprovodili k nejbližšímu sjezdu, za kterým muž vůz odstavil. Domů už putoval na sedadle spolujezdce s rodinou. Podle Maláška ho v nejbližších dnech čeká cesta k lékaři k posouzení zdravotního stavu.

Po R52 jel na Brněnsku senior v protisměru.

Po R52 jel na Brněnsku senior v protisměru.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit