Vyškovská rodačka Sarah Haváčová hraje na brněnské scéně jednu ze slavných sester v představení Tři sestry od Antona Pavloviče Čechova. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Herečka, která je tady vždy pro druhé. Haváčová pomáhala v sirotčinci i nemocnici

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Hraje na několika pražských scénách a televizní diváci ji znají ze Zlaté labutě jako manželku nacistického pohlavára Grubera, z Ordinace v růžové zahradě, z minisérie Pozadí událostí coby studentku, která žije s vysokoškolským pedagogem, nebo z kriminálek. Teď se Sarah Haváčová po deseti letech vrací do Brna.

V něm poprvé okusí místní jeviště, a to v Mahenově divadle v představení Tři sestry, jež bude mít premiéru 27. října. Přestože pochází z Vyškova a vystudovala činohru na JAMU, v Brně nikdy nehrála.

„Hned po škole jsem odešla do angažmá do ostravského Divadla Petra Bezruče, které mi nabídl režisér Štěpán Pácl. A právě on mě teď pozval na hostování do Národního divadla Brno v Čechovových Třech sestrách,“ objasňuje Haváčová, že se v roli Máši bude alternovat s Eliškou Zbrankovou, která je těhotná.

Čechovovo drama z roku 1900 je podle ní zaměřené na nenaplněné lidské osudy poháněné individualismem a sobectvím. Každá ze tří sester má svůj vnitřní svět.

Byla jsem natáčením nepolíbená a hned první scénu jsme točili s panem Lábusem. Ani jsem netušila, že se film netočí chronologicky. Najednou tam byla spousta lidí a já ani nechápala, co se po mně chce, a rozplakala jsem se.

Sarah Haváčováherečka

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se