VIDEO: Řidič svištěl po D1 jako na závodní dráze 221 kilometrů v hodině

  • 415
Nebezpečnou rychlostí se proháněl v sobotu řidič BMW po dálnici D1 nedaleko Vyškova. Policisté, kolem nichž také projel, mu naměřili 221 kilometrů v hodině. Šofér se jim pak chtěl schovat v poli.

Policisté závodníka nachytali na 220. kilometru dálnice D1 ve směru na Olomouc. Hlídka se za pětatřicetiletým řidičem z Prostějovska v bílém BMW okamžitě rozjela a musela jet ještě rychleji, aby ho dostala.

Řidič se jim snažil zmizet, z dohledu se jim ale nakonec neztratil. „O několik kilometrů dále sjel směrem na Vyškov a pokusil se spasit útěkem v obilném poli,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Ani tam jim ale nezmizel, policisté ho chytili. Následně už s nimi začal spolupracovat. Nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek, neměl v kartě řidiče ani závažné přestupky.

„Ve správním řízení mu hrozí sankce 5 až 10 tisíc korun a zákaz činnosti na 6 až 12 měsíců,“ přiblížil mluvčí.

Výrazné překračování rychlostních limitů je podle policistů vždy nebezpečím zejména pro ostatní řidiče. „Může dojít ke kontaktu a následné havárii s fatálními následky,“ dodal Šváb.

Podobná situace na D1 u Vyškova nastala přitom celkem nedávno, kdy také šofér jel po dálnici dvoustovkou. V daném úseku byla přitom maximální povolená rychlost 110 kilometrů v hodině.