Diskuze

Lidé se bojí zápachu z továrny. Referendum dopadlo jasně, volby patem

Komunální volby ve zhruba třítisícové Veverské Bítýšce na Brněnsku letos výrazně ovlivnila globální společnost Hartmann – Rico, která vyrábí zdravotní pomůcky. Místní pobočka totiž plánuje výstavbu nové laminační linky. A kvůli obavám, že vzniklý zápach může městečko u Brněnské přehrady zamořit, se tu konalo také referendum.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

V článku se píše : „Investice by určitě zohlednila nejmodernější technologie, jež dokážou snížit emise výrazně pod limity, které stanovuje vyhláška,“ - hmm - tak proč to tedy tak páchne ?

0 0
možnosti
MR

Jak moc to "tak páchne" když ještě ani nestojí barák, ve kterém to má být umístěno.

0 0
možnosti
MK

Moc me zajima jak bude radnice prokazovat zapach z technologie, ktera jeste nevyrabi. Nic proti mistnim, ale pokud vim existuji hygienicke normy a pokud je technologie splni, maji patrne smulu. Referendum na tom nic nezmeni.

0 2
možnosti
RD

Jenže přesně to místní vědí - že i když bude vyhlášce učiněno zadost, bude to páchnout a velmi jim to znepříjemní život. Firma to i sama přiznává - neříká "nebude nic cítit", ale říká "smrad se vejde do limitu vyhlášky". Což se pak projeví třeba i finančně v razantním poklesu cen nemovitostí místních. Takových fabrik, co "plní limity", ale žít se v jejich blízkosti nedá, je...

4 0
možnosti