ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Policisté v Brně ukončili nelegální oslavu. Na mejdanu bylo 60 lidí

  • 225
Šedesátka lidí se v pátek večer sešla na nelegální oslavu v brněnských Husovicích. Pozornost na sebe upoutali i tím, že její účastníci z ní živě vysílali na sociálních sítích.

„Mezi osmou a devátou večer jsme dostali oznámení, že se v Husovicích koná oslava s živou hudbou. Přijeli jsme tam a zjistili, že se tam akce skutečně koná. Záležitost jsme zadokumentovali a dále ji zpracováváme. Případ postoupíme správnímu orgánu,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policisté organizátora vyzvali k ukončení akce s tím, že jde o protiprávní jednání. „Akce byla poté bez problému ukončena,“ doplnil Malášek. Šlo pravděpodobně o oslavu, na které se sešlo šedesát lidí. Její účastníci na sobě neměli roušky.

Podle Maláška je taková akce s tolika účastníky v současné době spíše ojedinělý případ. „V Brně byly v minulých týdnech problémy v restauraci Čtyři růže na Veveří a reagujeme také na oznámení, že někde v podniku jsou hosté. Například v restauracích, které mají výdejní okénko, sedí tři až pět osob a konzumují jídlo přímo na místě,“ dodal Malášek.