Diskuze

Pila jsem i kávu, která patří do výlevky, přiznala čtenářům on-line Kalodová

Recenzentka MF DNES Julie Kalodová pije kávu od svých jedenácti let. V současnosti si dopřává asi pět šálků denně a patří mezi uznávané odborníky. Její seriál, v němž pro jihomoravskou MF DNES každý týden hodnotila některou z kaváren v kraji, končí. Na otázky o kávě, recenzích i jejích zkušenostech s jihomoravskými kavárnami odpovídá čtenářům v on-line rozhovoru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Taffey

6. 2. 2010 13:49
Já se zabývám espressem dost zevrubně.

Když pak čtu v nějaké recenzi, že kréma byla světlá, mohlo by mě roztrhat. Všichni očekávají karamelovo oříškovou barvu krémy a neuvědomují si, z jaké kávy je espresso připraveno. Jsou kávy, například Dallmayr Espresso Monaco, které mají vyloženě světlou krému, což je dáno jednak použitou 100% arabicou a jednak jemným, pomalým pražením. Když vidím, jak, například, při latté artu mají v šálku hutně tmavou až načervenalou krému, jsem si jist, že to arabicu ani nevidělo, nebo jo, ale max.40% obsahu. Aby člověk mohl kávu kritizovat, měl by mít už něco za sebou. Vůbec ovšem nepochybuji, že u autorky této recenze tomu tak je, já naprosto souhlasím s jejími vývody. Jen, že vím dobře, že spousta lidí jsou spíš opravdoví teoretici, než že by měli skutečné zkušenosti s mnoha druhy káv. Na jisté diskusi o kávovarech jsem se setkal s člověkem, který odsoudil jistý typ domácího kafeautomatu proto, že měl malý zásobník na vodu a musel by ji denně doplňovat. Přitom měl, stran kávy, řečí jak holič.

0 0
možnosti
HM

aneleh52

7. 11. 2009 10:35
RECENZE V OLOMOUCI

Hlásím se k příznivcům těchto recenzí, jsou to jedny z mála článků, kvůli kterým jsem byla ochotna čučet na idnes. Díky jednomu článku jsem také objevila moji dnes nejoblíbenější kavárnu Sausalito. Zajímalo by mě tedy, proč pak jste s těmito recenzemi skončili a doufám, že třeba jen proto, abyste nabrali dech a znovu rozjeli recenze, případně i v dalším krásném moravském městě Olomouc ;-) Ano, je to podbízející, ale udělalo by to šťastných pár lidí, kterým by tyto recenze ušetřili čas a peníze za ochutnávání některých patoků.

0 0
možnosti
X

x_mave

10. 11. 2009 10:25
Re: RECENZE V OLOMOUCI

Jsem pro ... Olomouc by byla fajn ... sice nepocitam, ze by se tam naslo 50 kavaren, ale na nejaky kratsi serial by to vydalo ..

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

8. 9. 2009 9:02
??

ta koje kde sedi pani, to je pro lidi ?? vypada to jak drubezarna

0 0
možnosti
PK

paulius

31. 8. 2009 23:09
Neobjektivní

Pravda, některé kávy patří do výlevky (1/2 l šedohnědé louhy připravované především v kancelářích a na pracovištích), ale jsou s chutí a velikou oblibou konzumovány, a pak ten samý člověk, když dostane v kavárně klasické espresso, tak se tváří jako dítě, kterému jste vzali všechny hračky. Paní redaktorka dělá chytrou, asi prošla nějakou předváděčkou, ale personál kaváren by ji k tomu řekl také svoje zkušenosti.

Jen tak mimochodem, informační hodnota některých článků na iDNES se taky někdy rovná nule.

0 0
možnosti
PK

paulius

1. 9. 2009 0:08
Re: Neobjektivní

A ještě něco, na fotce za sedící Kalodovou jsou na stolech vystaveny "kávové speciály", zajisté i u ní(kávové specialistce) by se nastole takový velkoobjemový model našel.:-P

0 0
možnosti
NR

nanosekunda

31. 8. 2009 18:32
ježíši

to Vám fakt není blbý dát do článku o kávě slovo kapučíno a espreso? Prosím cappuccino a espresso!!!!

0 0
možnosti
A

ananym

31. 8. 2009 14:33
Kafé v Brně ve špitále

Nejlepší kafé jsem pila v  -  "nově otevřené - Kavárně" -

v  nemocnici Bohunice v Brně a to v letos v červenci!!   Ovšemže  -  pak se pohoršili!!

0 0
možnosti
D

dedko

29. 8. 2009 10:02
Mně nejvíc vadí to,

že mnohé tradiční kavárny minulosti jsou zrušeny. To by se ve Vídni nestalo !

0 0
možnosti
D

dedko

29. 8. 2009 10:01
Mně nejvíc vadí to,

že tradiční kavárny  minulosti jsou zrušeny. To by se ve Vídni nestalo.

0 0
možnosti
MK

mysaq_c

29. 8. 2009 1:52
PROC?

Nechapu proc tyhle recenze konci... byly to jedny z mala clanku, ktere jsem bezvyhradne cetl... kavaren je v Brne jeste mraky... to se nekdo nastval kvuli hodnoceni nebo uz na tyhle recenze snad nejsou penize??! :-(

0 0
možnosti
AV

alun

29. 8. 2009 6:31
Re: PROC?

Škoda, moc rád jsem tyto recenze četl...R^

0 0
možnosti
JB

burres

28. 8. 2009 19:45
sláva?

myslim si,ze tyhle recenze jsou fajn, kdyz cloveku napovi, kam nepachnout. jenomze kavarny a hospody maji velkou pridanou hodnotu, tim myslim za se nehledi zas az moc na kvalitu pochutin a alkoholu, coz se tady precenuje. kdyz je tam cloveku fajn z ruznych duvodu proc ne. rad bych si pocetl o podnicich kultovnich pro ruzny zajmovy, vekove a ruzne jine party.jinak prirozene fandim.

0 0
možnosti