- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Když pak čtu v nějaké recenzi, že kréma byla světlá, mohlo by mě roztrhat. Všichni očekávají karamelovo oříškovou barvu krémy a neuvědomují si, z jaké kávy je espresso připraveno. Jsou kávy, například Dallmayr Espresso Monaco, které mají vyloženě světlou krému, což je dáno jednak použitou 100% arabicou a jednak jemným, pomalým pražením. Když vidím, jak, například, při latté artu mají v šálku hutně tmavou až načervenalou krému, jsem si jist, že to arabicu ani nevidělo, nebo jo, ale max.40% obsahu. Aby člověk mohl kávu kritizovat, měl by mít už něco za sebou. Vůbec ovšem nepochybuji, že u autorky této recenze tomu tak je, já naprosto souhlasím s jejími vývody. Jen, že vím dobře, že spousta lidí jsou spíš opravdoví teoretici, než že by měli skutečné zkušenosti s mnoha druhy káv. Na jisté diskusi o kávovarech jsem se setkal s člověkem, který odsoudil jistý typ domácího kafeautomatu proto, že měl malý zásobník na vodu a musel by ji denně doplňovat. Přitom měl, stran kávy, řečí jak holič.
Hlásím se k příznivcům těchto recenzí, jsou to jedny z mála článků, kvůli kterým jsem byla ochotna čučet na idnes. Díky jednomu článku jsem také objevila moji dnes nejoblíbenější kavárnu Sausalito. Zajímalo by mě tedy, proč pak jste s těmito recenzemi skončili a doufám, že třeba jen proto, abyste nabrali dech a znovu rozjeli recenze, případně i v dalším krásném moravském městě Olomouc Ano, je to podbízející, ale udělalo by to šťastných pár lidí, kterým by tyto recenze ušetřili čas a peníze za ochutnávání některých patoků.
Jsem pro ... Olomouc by byla fajn ... sice nepocitam, ze by se tam naslo 50 kavaren, ale na nejaky kratsi serial by to vydalo ..
ta koje kde sedi pani, to je pro lidi ?? vypada to jak drubezarna
Pravda, některé kávy patří do výlevky (1/2 l šedohnědé louhy připravované především v kancelářích a na pracovištích), ale jsou s chutí a velikou oblibou konzumovány, a pak ten samý člověk, když dostane v kavárně klasické espresso, tak se tváří jako dítě, kterému jste vzali všechny hračky. Paní redaktorka dělá chytrou, asi prošla nějakou předváděčkou, ale personál kaváren by ji k tomu řekl také svoje zkušenosti.
Jen tak mimochodem, informační hodnota některých článků na iDNES se taky někdy rovná nule.
A ještě něco, na fotce za sedící Kalodovou jsou na stolech vystaveny "kávové speciály", zajisté i u ní(kávové specialistce) by se nastole takový velkoobjemový model našel.
to Vám fakt není blbý dát do článku o kávě slovo kapučíno a espreso? Prosím cappuccino a espresso!!!!
Nejlepší kafé jsem pila v - "nově otevřené - Kavárně" -
v nemocnici Bohunice v Brně a to v letos v červenci Ovšemže - pak se pohoršili
že mnohé tradiční kavárny minulosti jsou zrušeny. To by se ve Vídni nestalo !
že tradiční kavárny minulosti jsou zrušeny. To by se ve Vídni nestalo.
Nechapu proc tyhle recenze konci... byly to jedny z mala clanku, ktere jsem bezvyhradne cetl... kavaren je v Brne jeste mraky... to se nekdo nastval kvuli hodnoceni nebo uz na tyhle recenze snad nejsou penize??!
myslim si,ze tyhle recenze jsou fajn, kdyz cloveku napovi, kam nepachnout. jenomze kavarny a hospody maji velkou pridanou hodnotu, tim myslim za se nehledi zas az moc na kvalitu pochutin a alkoholu, coz se tady precenuje. kdyz je tam cloveku fajn z ruznych duvodu proc ne. rad bych si pocetl o podnicich kultovnich pro ruzny zajmovy, vekove a ruzne jine party.jinak prirozene fandim.