VIDEO: Otužilci si zaplavali v Moravě. Chřipku neznám, kasá se vytrvalec

  • 12
Jsou různé způsoby, jak oslavit poslední den v roce. Do Hodonína se ve čtvrtek dopoledne sjelo dvacet otužilců z celého regionu i slovenského Záhoří, aby se společně vykoupali v řece Moravě.

Silvestrovské počasí bylo letos zatím jedno z nejmrazivějších. Teploměr ukazoval teplotu dva stupně pod nulou, voda měla o šest stupňů více. Hodinu před polednem se tak v hodonínském přístavišti šli plavci do vody spíše ohřát. Ti nejstatečnější v ní vydrželi zhruba deset minut.

„Vlézt do vody není nepříjemné. Dokonce ani není nepříjemné z ní vylézt. Jen několik minut nato dostane každý třes. Je pravda, že někteří, co to zkoušeli poprvé, pak onemocněli. Já už ale díky tomu nevím, co je chřipka,“ pochvaloval si organizátor a zároveň jeden z odvážlivců Jiří Humpolík. Otužovat se takhle chodí už třináct let. V Hodoníně silvestrovskou akci pořádá letos potřetí.

„Je to zároveň setkání se Záhoráky, protože řeka Morava je hranicí mezi těmito dvěma oblastmi,“ doplnil další z pořadatelů František Ondruš. Účastníků ze slovenské strany přijelo o něco více.

Podpořit otužilce přišlo podle organizátorů zhruba 650 lidí, což bylo ze všech ročníků zatím nejvíce. Mezi přihlížejícími nechyběl ani hodonínský starosta Milan Lúčka. „Zájem diváků je opravdu velký. Chtěli bychom, aby se město stalo do budoucna garantem této akce. Už teď se těšíme na příští rok,“ sdělil.