Hlídka zastavila auto s osmi dělníky bez roušek a dokladů. Byli i v kufru

  • 53
Auto plné dělníků bez roušek zastavila v pondělí ráno kontrolní hlídka na hranici okresů Vyškov a Brno-venkov. Policisté následně zjistili, že v autě cestuje mnohem více lidí, než by mělo. Někteří i bez povolení opustit okres.

Hned po zastavení Volkswagenu Touareg na kontrolním stanovišti policisté s vojáky zjistili, že kromě toho, že posádka nemá nasazené roušky, je připoután jen řidič a spolujezdec na předním sedadle. Vzadu neměl pás nikdo.

„Z prostoru zadních sedadel se totiž vysoukali čtyři muži, kteří tvrdili, že jedou na stavbu,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Stále to přitom nebyli všichni pasažéři. V kufru auta se schovávali další dva muži. „Vozem pro pět osob tak cestovalo hned osm pracantů,“ sdělil mluvčí.

Při zjišťování totožnosti a kontrole vyšlo najevo, že tři z nich nemají potřebné doklady k opuštění okresu. „Pravděpodobně cestovali z Kroměřížska,“ doplnil Šváb. Tito muži se tak museli vydat zpět do svého bydliště.

Vůz se zbývající pěticí poté mohl pokračovat v cestě do Brna. Všichni ale budou muset vysvětlovat, proč nedodržovali nařízení o nošení roušek, nepřipoutaní muži se budou zodpovídat také z tohoto přestupku a řidič ještě navíc z toho, že vezl více lidí, než mohl.

Celkem hlídky během pondělí na kontrolních stanovištích na jihu Moravy otočily 135 vozidel, v závěru minulého týdne to byla obvykle polovina tohoto počtu.