Na železničním přejezdu mezi Troubskem a Ostopovicemi poblíž Brna smetl vlak osobní auto. Sedmnáctiletý řidič i jeho o rok mladší spolucestující utrpěli vážná zranění. | foto: Policie ČR

Sedmnáctiletý řidič vjel autem před vlak, se spolujezdcem je těžce zraněný

  • 59
Nepozornost na železničním přejezdu se vymstila v úterý večer dvěma mladíkům v malém osobním voze. Mezi Troubskem a Ostopovicemi poblíž Brna jejich auto smetl vlak, oba jsou těžce zranění.

Nehoda se stala kolem desáté hodiny večer. Auto vjelo na přejezd v době, kdy na něm svítila červená světla a zrovna projížděl vlak.

Vzhledem k typu vozidla jej sedmnáctiletý mladík řídil s platným oprávněním. Vozidlo bylo totiž dvoumístné a lze na něj získat řidičský průkaz i před dovršením plnoletosti.

Řidič i o rok mladší spolujezdec utrpěli vážná zranění, jednoho z nich museli vyprostit hasiči. Ti také doprovodili cestující z vlaku mimo trať.

Řidič skončil ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. „Je v péči našich lékařů, jeho stav je stabilizovaný,“ řekla mluvčí nemocnice Petra Veselá.

Šestnáctiletý spolujezdec je na tom hůře. „Pacient je v těžkém stavu po operaci. Leží v umělém spánku s mnohočetnými poraněními na ARO,“ uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavel Žára.

Provoz na železniční trati byl znovu obnoven po půlnoci. „Policisté příčiny havárie dále vyšetřují,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

,