Auto bez pneumatiky v protisměru D1 zastavil až náraz do policejního vozu

  • 38
Auto v protisměru mohli v noci potkat řidiči, kteří po D1 mířili ve směru do Brna. Na výzvy k zastavení šofér nereagoval, policisté mu museli zkřížit cestu, aby ho nárazem do služebního vozu donutili stát. Jak zjistili, muž měl zákaz řízení a byl na něj také vydán příkaz k zatčení.

Incident začal kolem třetí hodiny ráno. Čtyřiatřicetiletý muž jel po Bystrcké ulici, ale nezvládl řízení, srazil dopravní značky a z místa s poškozeným autem ujel.

Po cestě pak ztratil pneumatiku a jel jen po disku. I díky tomu policisté za ním viděli nesmazatelnou stopu.

„Hlídka doslova vystopovala, že po projetí Pisáreckého tunelu najel na dálnici D1 a v pásu na Brno jel v protisměru na Prahu,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté proto zastavili provoz v úseku mezi 185. a 190. kilometrem a dopravu odkláněli na okolní silnice. „Hlídka se vydala stíhat vozidlo, které jelo asi padesátikilometrovou rychlostí podél středových svodidel,“ doplnil mluvčí.

Po chvíli ho dostihla, na znamení k zastavení ale řidič nijak nereagoval. Museli ho předjet a nárazem vlastního vozu donutit, aby dál v cestě nepokračoval. 

„Muž za volantem se choval zmateně, nereagoval na pokyny a neorientoval se v čase a prostoru. Skončil v péči zdravotníků. Čím a zda byl ovlivněn, ukáže až rozbor krve,“ dodal mluvčí s tím, že orientační test vyšel pozitivně na amfetamin.

Policisté taktéž zjistili, že řidič má platný zákaz řízení motorových vozidel za ohrožení pod vlivem návykové látky a je na něj dokonce v jiném případu vydán soudní příkaz k zatčení.

Případ teď budou vyšetřovat jako obecné ohrožení a také maření úředního rozhodnutí. Policisté také žádají svědky, kteří s nimi dosud nejsou v kontaktu a potkali se s autem v protisměru, aby se jim přihlásili na lince 158. Uvítají i záznamy z palubních kamer.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz