Na Brněnské přehradě vyzkoušeli nafukovací letní kino, chtějí ho celé léto

  • 4
Na plovoucím molu na Brněnské přehradě ve středu vyzkoušeli mobilní nafukovací letní kino. Od července by mohlo v Bystrci sloužit lidem. A to nejen na přehradě, ale postupně na různých místech.

„Bystrc je rozlohou největší městskou část, žije zde přibližně 25 tisíc obyvatel, a přitom stále nemáme vlastní kino,“ připomněl starosta městské části Tomáš Kratochvíl (ČSSD). 

Zařízení, které lze za pár hodin přemístit, by mohlo promítat vedle Společenského centra právě na plovoucím molu na Brněnské přehradě či na hradě Veveří. Půjčit by si jej mohly také školy. 

Poptávka po filmovém promítání je podle starosty v Bystrci dlouhodobě velká. Dosud tu pořádali Filmové léto, při němž využívali Kinematograf bratří Čadíků. Není však možné, aby jej měli k dispozici na celé léto. 

Středeční stavba i zkušební provoz mobilního plátna vyšel podle vedoucí odboru kultury na bystrckém úřadě Bohdany Sekyrové dobře. „Měli jsme i zvukovou a obrazovou zkoušku, kdy jsme pustili krátké ukázky filmů,“ doplnila. Po promítání jej zase hned sbalili.

Pořízení nafukovacího letního kina, které by se takto operativně stavělo, je podle starosty Bystrce krok správným směrem. Na radnici se ale ještě musí rozhodnout, zda kino za 200 tisíc korun koupí, nebo si jej jen pronajmou.

,