Muž si zřídil vlastní střelnici u brněnského sídliště Lesná. | foto: Městská policie Brno

Muž si udělal na sídlišti střelnici, chtěl vyzkoušet zaměřování své flobertky

  • 28
V neděli odpoledne si osmačtyřicetiletý Brňan usmyslel, že si v Lesné, která patří k hlavním sídlištím ve městě, udělá střelnici. Na stromy za bytovými domy pověsil terče a začal na ně střílet flobertkou. Kvůli porušení zákona ho teď vyšetřují policisté.

Na muže střílejícího po předmětech na stromech, které měly představovat terče, upozornila městské policisty jedna z kolemjdoucích.

„Po příjezdu hlídka skutečně slyšela zvuky připomínající výstřely a následně nedaleko přírodního hřiště spatřila muže, v jehož blízkosti ležela odložená nenabitá zbraň. Všude kolem byly poházené nábojnice,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Střelec v centru Brna pálil z okna diabolkami, zasáhl tři lidi

Blíže místo neupřesnila. „Nebylo to přímo u domů, ale stále v místech, kde se pohybují lidé,“ zdůraznila a doplnila, že běžný člověk se může se zbraní v ruce volně pohybovat pouze na oficiální střelnici.

Brňan si ale ze svého prohřešku nic nedělal. „Své chování příliš nekomentoval, připadalo mu to normální. Říkal, že si jen chtěl vyzkoušet zaměřování na své zbrani,“ pokračovala mluvčí.

Muž, který drží pistoli legálně a má i zbrojní průkaz, po příjezdu policistů posbíral prázdné nábojnice, sklidil předměty, které sloužily jako terče, a schoval flobertku zpět do pouzdra.

„Nyní je podezřelý ze spáchání přestupku, neboť ze zbraně střílel na místě veřejnosti přístupném a ohrožoval zdraví, majetek a veřejný pořádek,“ dodala mluvčí. Protože se jednalo o podezření z přestupku týkající se zbraní, předali strážníci případ republikovým policistům.

29. března 2023