VIDEO: Muž trestal pitbula za močení a vrčení, je podezřelý z týrání

  • 12
Psí kňučení, rány a nadávky se tento týden ozývaly z bytu v brněnských Žabovřeskách. Strážníkům, které zavolal soused, majitel zraněného pitbula přiznal, že zvíře trestal za to, že se v bytě pomočilo a vrčelo.

Zvuky nasvědčující týrání psa v bytě slyšeli i další sousedé. „Dodali, že se nejedná o ojedinělou situaci,“ sdělila mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Pětadvacetiletý majitel pitbula přiznal, že svého psa uhodil. „Dneska dostal ránu, naštval mě,“ uvedl muž.

Trest si podle něj pitbul vysloužil za to, že se v bytě úmyslně pomočil a po zavření do koupelny začal na svého pána vrčet. „Nestrpím, aby na mě ten pes vrčel,“ prohlásil muž.

Pitbul měl výrazné podlitiny na hlavě i těle a krvácející šrám nad okem. Majitel sice prohlásil, že zvíře mající náhubek může být agresivní, pes se však ke strážníkům choval přátelsky.

„Hlídce se také zdálo, že se u nich pes snaží schovat a ke svému majiteli se příliš nemá,“ podotkla Kadrnožková. 

Strážníci kvůli podezření z trestného činu týrání zvířat přivolali státní policisty. Zraněného psa převezli na ošetření a následně do útulku městské policie.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit