Migranty z Afriky zadrželi policisté na Vyškovsku, když se pokusili utéct. Skončili v zajišťovací detenci. | foto: Policie ČR

Migranti cestovali v rumunském kamionu, policisté je zadrželi na Vyškovsku

  • 46
Nákladový prostor rumunského kamionu si k cestování vybrala čtveřice nelegálních migrantů. Dělali ale takový hluk, že neunikli pozornosti řidiče. Ten zavolal policisty, kteří muže původem z Afriky ve věku 22 až 26 let zadrželi nedaleko Pustiměře na Vyškovsku.

Uprchlíci se do kamionu propašovali tajně. 

„Ke své smůle však v něm ztropili takový hluk, že je řidič náklaďáku prostě nemohl nepřeslechnout. Překvapený šofér pak situaci vyhodnotil správně, zastavil na nejbližší čerpací stanici a pohotově zalarmoval policisty,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Migranti odmítali vzdát se a chtěli utéct, policisté je ale zadrželi. Museli použít donucovací prostředky.

„Vyškovští policisté uprchlíky zahlédli nedaleko Pustiměře. Dva uprchlíci odmítli spolupracovat. Na řadu tak zákonitě musely přijít donucovací prostředky a pouta,“ dodal ještě Vala. 

Migranty následně policisté převezli do zajišťovací detence. „Nyní se bude zjišťovat, za nejdou žadateli o přiznání mezinárodní ochrany v jiném členském státě Evropské unie,“ uzavřel mluvčí.