Diskuze

Nový superpostřik vyvinutý v Brně chrání rostliny i před úpornými chorobami

Brněnská Mendelova univerzita vyvinula nový postřik proti nákaze plodin. Je dvacettisíckrát účinnější než zatím dostupné produkty. Pokusnými rostlinami byly rajčata a papriky, které vědci cíleně nakazili.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Hm, to asi musí být pěkný dryják, když se před tím postřikem zavřeným v láhvi musí mladý pán Vojtěch Adam chránit respirátorem.

0 0
možnosti
MV

Dnešní tzv. ekologické postřiky jsou v mnoha případech neúčinné i po správné aplikaci a postříkám li například mšice na různých stromech za týden se mi smějí ze stromů do tváře.

Dnes se v mnoha případech vyrábí různá drahá "šidítka", která nemají žádný účinek jako například lapače hmyzu nebo odpuzovače. Zakoupil jsem v autorizovaném servisu elektronický odpuzovač kun do auta, namontovaný byl odborně, a výsledek? Kuny měly na motoru raut a ještě mi tam nechaly zbytky nedojedených hlodavců. Takže fandím každému, kdo je schopen vymyslet účinný prostředek. A ne, že postříkám plodinu proti plísni a plíseň je tam za dva dny a za postřik dám 157,- Kč.

1 0
možnosti
MK

Na kuny je nejúčinnější konopí. Stačí pár větviček položit někde v garáži a kuny se jí budou vyhýbat jako čert kříži. Vyzkoušeno, ověřeno.

1 0
možnosti
JB

Mohl by se redaktor obtěžovat a sdělit nám, proti jakým chorobám to je účinné? Tenhle článek má totiž informační hodnotu podobnou, jako kdybyste napsali, že vědci vyvinuli superlék pro lidi - tečka. Ale už byste nám nesdělili, jestli se tím dá léčit rakovina, zlomenina nebo třeba zácpa.

2 0
možnosti
MB

Kontakt pro bližší informace: prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D., vedoucí Ústavu zelinářství a květinářství ZF MENDELU, robert.pokluda@mendelu.cz, tel.: 605 405 295, vedoucí Ústavu chemie a biochemie AF MENDELU, prof. RNDr. Vojtěch Adam, Ph.D., vojtech.adam@mendelu.cz. ;-D

2 1
možnosti