Diskuze

Mateřské školy odmítly v Brně přes patnáct set dětí

Brněnské mateřské školy musely letos odmítnout přes patnáct set dětí. Matky jsou zde často bezradné. Třeba jako třicetiletá Renata z Brna, které rodičovská dovolená skončí za rok v březnu. Je sama a práci si musí hledat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

STAVA79

11. 7. 2009 10:16
a bude hůř

Protože ted rodí "Husákovy děti", takže ted to bude nedostatek školek, za chvíli nedostatek škol základních, pak nedostatek středních protože ty se taky rušily. a tak se to poveze s těmito dětmi stejně jako s námi

0 0
možnosti

Radijo1

11. 7. 2009 7:56
Komerční školky

Je čas si přestat namlouvat, že je normální mít veřejné služby zdarma. Školky jsou veřejné služby téměř zadarmo a nikde není psáno, že musejí existovat (s výjimkou posledního ročníku). Připadá mi absurdní brečet ve stylu "město se mi nepostará o dítě za pár stovek měsíčně, abych já mohl/a chodit do práce". Jednou je to MOJE dítě , které jsem si dobrovolně pořídil, tak se snad starám, ne? Každé dítě má biologického otce, který má jisté povinnosti, takže jestli teď samotné matky řeší důsledky svého špatného úsudku o tom,  s kým si pořídit dítě, tak je prostě nemůžu litovat. Dejte je do komeční školky za 4000 měsíčně, nebo si najděte lepší práci. Každý svého štěstí strůjcem.

0 0
možnosti

STAVA79

11. 7. 2009 10:10
Re: Komerční školky

co když otec umřel ?

0 0
možnosti

JÚLINEK.ŠÍŠAL

11. 7. 2009 7:43
souzi a soušky čížci,

když tyhle ročníky jsou takové, tak to všech děcek je víc? ....tak to je průšvih, to vydá na slušné krajském město ...kolikpak ji přijaly? ...8-o

0 0
možnosti

wartas

11. 7. 2009 7:34
Pánové ....

 nesvádějte vše na vlády. O zrušení školek vždyť rozhodují obecní samosprávy! Jaké

 lidi si tam volíte takové to teď máte. Ono bylo výhodné předělat a prodat školky na

 herny a podobné pochybné instituce a výsledk se nyní dotavuje. A tak vezmite koště

 a vymeťte si parchanty , kteří takto rozhodují a nebo je už dál nevolte. Tam hledejte

 i svúj podíl na tomto stavu. Hold lhostejnost při účasti na volbách se i takto projevuje. Tak se v řijnu probuďte a ukažte jakou chcete oblohu modrou či jinou..

0 0
možnosti

Radijo1

11. 7. 2009 7:59
Re: Pánové ....

Hmm, tak posledni vetou ses hezky odhalil. Jen si to hezky maluj na ruzovo nebo rudo, ale skolky se rusily i "za vlady" Spidly, Grosse a Zemana.

0 0
možnosti

Viktor N.

11. 7. 2009 0:02
My na to jdeme rafinovaně

Aby v příštích letech se tyto problémy nestupňovaly, zruší se prostě jedna porodnice. Obilňák. A bude klid. Maminky nebudou mít kde rodit (Bohunice přijímat nebudou a Milosrdní na to kapacitně taky stačit nebudou), tak si to několikrát rozmyslí. Porodnost se zastaví a mohou se začít rušit školky. To pak budou mít radní kšeftů s uvolněnými prostory a objekty!

Zní to sice blbě, ale ten Obilňák se skutečně ruší…

0 0
možnosti

Ebo

10. 7. 2009 18:24
to je tak..

..když naše zk*****á vláda, co nezná demografické křivky nařídí školky zrušit a pak se všichni nestačí divit..  ale špatně vám tak!

0 0
možnosti

astar

10. 7. 2009 18:23
nejsou místa

Ano, a čím to asi je??Developeři postavili několik tisíc nových bytů, do kterých se nastěhovali lidi z cele ČR, kteří přišli do Brna za prací (ostraváci, karvinaci  atd..) a jaksi zapomněli na školky... takže sice si koupíte za 3 míče hezký 3 plus KK v Medlánkách, ale díte bohužel budete mít do 6 let doma, protože ve školce není jaksi místo... vivat..

0 0
možnosti