VIDEO: Mladíci zbili muže, bezvládného ho pak v temném koutě okradli

  • 73
Policisté pátrají po dvou mladících, kteří na konci února surově zbili a okradli muže na Palackého třídě v Brně. Napadený se útočníkům snažil utéct, ale dohonili ho, odvlekli do temného zákoutí a tam mu prohledali peněženku.

„Kromě několika stokorun a pár stravenek získali pachatelé zánovní mobilní telefon. Krádeží tak poškozenému způsobili celkovou škodu převyšující částku 11 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala. 

Napadený muž podle něj doplatil na svou laskavost. „Po společné akci doprovodil domů svého společensky unaveného kamaráda, a právě na zpáteční cestě byl brutálně přepaden dvěma neznámými lupiči,“ upřesnil Vala. 

Incident přitom začal docela nenápadně, pachatelé s mužem dokonce nejprve prohodili pár slov. Jenže zakrátko přišly na řadu pěsti. Napadený se útočníkům snažil utéct, ale marně. 

„Bleskově jej dohonili a několika údery srazili na zem. Zraněného a bezvládného muže odvlekli do temného zákoutí, kde ho nerušeně mohli prohledat,“ dodal Vala. 

Kriminalisté po útočnících pátrají a podezírají je z loupeže. Pokud by lidé na záznamech z kamer poznali alespoň jednoho z nich, mohou volat na linku 158 nebo přímo brněnským policistům na telefonní číslo 974 625 823. 

„První česky hovořící mladík byl tmavé pleti, ve věku kolem 17 až 20 let, vysoký kolem 170 centimetrů a střední postavy. Oblečený byl do výrazné zeleno-bílé větrovky s nápisem Adidas s kapucí,“ popsal mluvčí. 

Druhý česky hovořící spolupachatel byl podle něj ve věku kolem 17 až 20 let, vysoký kolem 180 cm a plnější postavy. Oblečený byl tmavé bundy a modrých džínů.