Dealerka píchla na ulici v Brně drogu ženě s kočárkem, dostala podmínku

  • 109
Městský soud v Brně potrestal dealerku drog, která píchla pravděpodobně heroin za bílého dne přímo na ulici ženě s kočárkem. Usvědčit se ji podařilo díky videu, které pořídil jeden z místních. Od soudu odešla s podmínkou.

Na usvědčujícím záznamu je vidět žena s kočárkem, ve kterém sedí batole, jak se zastaví u domu, ani se příliš nerozhlíží, jestli ji někdo nevidí, uchem od kabelky si stáhne ruku a dealerka jí píchne drogu.

Video, které jeho autor pořídil v polovině července z okna domu a umístil na sociální sítě, se dostalo i k nadačnímu fondu Abbigail Williams, který si klade za cíl s drogami bojovat.

„Známe jméno ženy aplikující drogu, jméno ženy, která si s dítětem drogu aplikovat nechává i původ drogy. Drogy nemohou být součástí denního života. Informace samozřejmě předáme policii,“ uvedl fond krátce po zveřejnění videa.

Policisté dealerku zadrželi 22. července. Jednoznačný případ byl projednán ve zkráceném řízení, verdikt Městského soudu v Brně si žena vyslechla po dvou dnech.

„V uvedené věci byla obviněná shledána vinnou pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, kdy jí byl uložen trest odnětí svobody v trvání jednoho roku s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání čtyř roků,“ informovala mluvčí městského soudu Petra Hovorková. 

Proti středečnímu rozhodnutí soudu může žena do osmi dnů od jeho doručení podat odpor. „Odpor nebyl žádnou ze stran dosud podán,“ doplnila mluvčí.

Žena, která si na procházce s batoletem nechala drogu vpíchnout, trestána nebude. Zajímá se o ni však sociálka.