Osobní auto bylo po nárazu do stromu zcela zdemolované (14. října 2017)

Osobní auto bylo po nárazu do stromu zcela zdemolované (14. října 2017) | foto: HZS Jihomoravského kraje

U Sedlece se auto rozpůlilo o strom, řidič nepřežil

  • 19
V sobotu v podvečer se na Břeclavsku stala tragická dopravní nehoda. Zemřel při ní řidič auta, které narazilo do stromu. Vůz byl po nárazu zcela zdemolovaný.

O dopravní nehodě informovali jihomoravští hasiči. Došlo k ní po 19. hodině nedaleko obce Sedlec.

„Osobní automobil Audi A4 narazil do stromu a rozpůlil se. Řidič na místě zemřel,“ uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Náraz byl tak silný, že části auta vymrštil desítky metrů od stromu. Část z nich dopadlo i do pole u silnice. Také řidiče hasiči našli mimo auto.

„Nemuseli jej vyprošťovat, protože byl mimo vozidlo. Lékař potvrdil, že zemřel na zranění neslučitelná se životem,“ dodal Dvořák.

Následky nehody uklízeli téměř do jedenácti v noci. Silnice byla po celou dobu zásahu uzavřená. Hasiči usměrňovali provoz na křižovatce od Mikulova na Sedlec, policisté na druhé křižovatce od Lednice na Bulhary.

Proč k tragické nehodě došlo, není zatím jasné. "Policisté zjišťují veškeré informace k této tragické dopravní nehodě a předmětem jejich šetření bude zjištění přesné příčiny havárie,“ cituje ČTK mluvčí policie Štěpánku Komárovou.

Policie v sobotu na jihu Moravy vyšetřovala několik lehčích nehod motorkářů. Jednou z možných příčin mohla být rychlá či nepřiměřená rychlost.

V obci Ježov havaroval odpoledne také řidič osobního vozidla a následně narazil do sloupu. Alkohol byl u devětadvacetiletého řidiče na místě vyloučen. I v tomto případě dopravní policisté zjišťují příčinu havárie osobního vozidla.

„Jihomoravští policisté znovu apelují na všechny řidiče, aby se plně věnovali řízení, netelefonovali, přizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, velmi pozorně sledovali provoz na komunikaci. Chvilka nepozornosti může mít fatální následky,“ uvedla Komárová.