Ženu utonulou v přehradě natočila před smrtí kamera, policie hledá svědky

  • 17
Policie zjišťuje okolnosti úmrtí ženy, která patrně utonula na Brněnské přehradě. Její tělo se našlo v neděli u hráze a nic nenasvědčuje tomu, že by zemřela násilnou smrtí. Policisté ale nevědí, co přesně se na místě stalo. Hledají proto svědky, kteří by událost mohli objasnit.

Nehybné tělo starší ženy na hladině spatřili náhodní kolemjdoucí, z vody jej pak museli vyzvednout policejní potápěči.

„Podle osobních věcí se podařilo nalezenou ženu zakrátko ztotožnit. Podle informací, které mají nyní policisté k dispozici, nic nenasvědčuje tomu, že by zemřela násilnou smrtí,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka. Doplnil, že žena podle předběžných výsledků pitvy utonula.

Tělo se našlo poblíž hráze, prostor snímá kamera. Ta zachytila i utonulou ženu krátce před tím, než se ocitla ve vodě. Na záznamu je vidět, jak prochází u břehu po kamenné římse. Ze záběru však po chvilce odchází.

Z přehrady v Brně vytáhli mrtvou ženu. Policie vyloučila cizí zavinění

„Její další pohyb zřejmě sledovali svědci procházející po komunikaci vedoucí přes hráz. Na záznamu totiž ukazují směrem, kam žena odešla. Jejich důležité svědectví by mohlo kriminalistům pomoci objasnit, co se následně dělo mimo dosah kamery a odkud se žena do vody dostala,“ uvedl Chaloupka. Policie proto tyto svědky žádá, aby se přihlásili na lince 158.

O den dříve v sobotu večer se na přehradě konal festival ohňostrojů Ignis Brunensis. Policisté zde zasahovali i předminulou sobotu, před přehlídkou ohňostrojů tam sedmatřicetiletý cizinec při potyčce pobodal dva lidi, jeden z nich následně zemřel.

,