Diskuze

Bobrům chutnají měkké stromy, jejich výsadba může ochránit dražší dřeviny

Dvě sezony vědci pozorovali bobra třeba v polesí Tvrdonice na Břeclavsku, kde žije asi 180 jedinců. Jaké stromy má rád, jak tlusté a výživné a jak daleko od vody. Výsledkem má být návrh, jak škody po bobřím řádění co nejvíce snížit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PHH

Jsem rád, že se bobři do přírody vrací a že se našlo řešení, které je přijatelné pro všechny. Bobři jsou úžasní stavitelé a jejich práce se dá srovnávat i stím jak ptaví lidé. Těší mě, že někdo byl tak moudrý a dal si práci, aby přišel na to, jakou potravu a jaké dřevo bobrům nabídnout a ochránit tak přirozeně pro nás důležité dřeviny.

Až dosud jsem četl jenom, zabít, vymlátit, zničit a podobné hlouposti.

0 0
možnosti
MS

Bobr je v dnešní době hodně vzácný a mladé exempláře se v podstatě nevyskytují...;-)

0 0
možnosti
JR

no pristat mi takovej frajer na zahradce,tak se asi smichy neudrzim8-o

2 0
možnosti
JH

J60i50ř75í 91H26o64r83á12k

29. 5. 2019 15:01

180 bobrů, to už je pěkný počet. Cca 40 procent je samic a ty mohou mít ročně 2 až 5 mláďat. Nejdříve se pustí do měkkých listnáčů a až dojdou, tak načnou i ty tvrdé. Hlad je sviňa.

1 0
možnosti
FS

Bobr je něco jak zelení. Nedotknutelný parazit, který devastuje prostředí. Roztahuje se, je chráněn a daňový poplatník hradí následky jeho řádění.

4 3
možnosti
Foto

Nebylo by jednodušší bobry prostě vymlátit?

7 3
možnosti
LN

Bobři jsou mimořádně chránění a nakonec dopadneme jako s kormoránama. Je to škodná.

8 1
možnosti
JS

Stavět vedle sebe bobry a kormorány ukazuje na solidní kombinaci neznalosti a ignorace. Počet kormoránů se zvýšil pouze kvůli tomu, že na území ČR dříve nelétali a později změnili migrační trasy. S ochranou to nijak nesouvisí. Krom toho ochranu kormorána chtělo zrušit ministerstvo i ornitologové už před více než deseti lety a paradoxně do toho tehdy hodili vidle rybáři a ministerstvo zemědělství. Právě jim vyhovovalo, že je chráněný, protože mohli stát žádat o náhrady škod a vydělávat na kormoránovi, aniž by se museli obtěžovat s podzimními výlovy a prodejem ryb. Pouze škodu vyfakturovali státu a měli peníze bez práce.

1 3
možnosti