Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    420 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1759 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    31,6 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    48,8 g

    78 %

    72 %

  • Tuky

    10,5 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukr s balzamikovým octem smícháme v hrnci a zprudka svaříme na polovinu. Zhruba po 5 minutách vaření dáme stranou a necháme zchladnout.
  2. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Omytá rajčata a mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
  3. Nachystané maso opékáme na rozpáleném grilu z kaž­dé strany asi 5 minut a odložíme ho na talíř. Ještě horká kuřecí prsa poklademe plátky rajčat a mozzarelly.
  4. Posypeme bazalkovými lístky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zredukovaným balzamikem. Můžeme podávat například s pečivem a fazolovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.