Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Na knedlíčky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    927 KCal

    42 %

    39 %

  • Energie

    3880 KJ

    42 %

    39 %

  • Sacharidy

    66,9 g

    76 %

    67 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    90,7 g

    144 %

    133 %

  • Tuky

    31,7 g

    49 %

    45 %

  • nasycené

    14,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso necháme vcelku, prošpikujeme slaninou a opečeme ze všech stran na oleji ve velkém kastrolu, dáme stranou. Do kastrolu nasypeme zbylou nakrájenou slaninu, cibuli a 5 minut opékáme. Posypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, zakápneme octem a necháme odpařit. Přisypeme nakrájenou zeleninu, lžíci brusinek a promícháme. Maso vrátíme zpět, přidáme koření, lehce osolíme a zakryté vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C asi 60 minut, dle potřeby podléváme.
  2. Připravíme knedlíčky. Do mísy dáme na kostičky nakrájené rohlíky. Žloutky oddělíme od bílků a k rohlíkům přidáme žloutky spolu s petrželkou, mlékem, moukou a špetkou soli. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který opatrně přimícháme k připravené směsi. Tvoříme pevné koule, které vaříme asi 10 minut v osolené vodě.
  3. Upečené maso vyjmeme, šťávu prohřejeme, necháme trochu odpařit, posypeme moukou, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Poté vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou, knedlíky, brusinkami a případně citronem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Tyrolský gröstl

Tato rakouská specialita je skládá z pár surovin.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Pomalu pečená hovězí kýta

Pokud jste opravdoví labužníci, vyzkoušejte tuto pomalu pečenou hovězí kýtu.